Igår Tennismamma, Idag Ponnymamma

Det var kallt i ridhuset idag!! Behövde bara komma in där för att börja frysa ordentligt om händerna!!

Robin red lilla busiga Lina idag också. Så fort jag såg henne idag såg jag på henne att hon var på bushumör. Hon ville nafsa lite och var superpigg. Robin rider henne i alla fall jättebra! När lektionen var slut kom Lotta (ridläraren) fram och sa till honom att han rider Lina jättebra. Det har hon sagt förut också.

Idag var det som vanligt mycket svänga mellan koner, göra halt, flytta för skänkeln och göra en volt i trav. Lina testade några gånger, att inte göra som Robin ville. Tillsammans fick vi henne dit vi ville. Tex första gången han skulle göra volt i trav började hon skritta. Sista gången såg det superbra ut. Lina är en liiiiten liiiten ponny och benen går som trumpinnar när hon travar. Det gör att han har svårt att rida lätt, men ingen ska säga att han inte försöker göra banan så bra som möjligt i alla fall!!

När det var cirka tio minuter kvar var det en tjej som frös så mycket att hon inte ville rida mer. Stackars Alva! Hon gick upp med hästen till stallet igen och åkte hem.
För att de andra barnen skulle få upp värmen, fick de trava runt hela ridhuset och öva på att sakta av till skritt och göra halt, och trava igen. Gick super! Lina lyssnar mycket bättre på Robin än på mig.

Lina och Ida i stallet.

För att få upp värmen ännu mer, fick de hoppa av och öva på att leda hästen. Det har de aldrig gjort förut, så det var mycket positivt. Och öva på att stanna hästen då också.

Robin har en ganska avancerad säkerhetsväst som ser riktigt skön ut tycker jag! Hela västen är liksom i små följsamma delar, inget stort och åbäkigt. Den förra västen han hade, och som Ida har nu, är ett enda stort parti som är stelt.
När en av stalltjejerna såg västen sa hon till Robin att hon blev lite avis,
för han hade så snygg väst! Hon har säkert en sådan själv också, men jag tycker det är roligt att de anstänger sig lite för barnen. Robin blev ju stolt!

Robins säkerhetsväst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0