- Fantastiska Bilder -

Har precis sett "Megastäder" på Kunskapskanalen. De visar några av världens största städer från de fattigas sida. De som flyttat från landsbyggden till en stor stad för att hitta en försörjning för sin familj eller de som mer eller mindre tvingats flytta dit på grund av torka/för mycket vatten. De visar hur människor kämpar och är vid gott mod trots att med nöd och näppe klarar sig. Barn som jobbar nästan hela dagarna, vuxna som säljer det de kan av självtillverkade saker eller säljer mat på gatan. Familjer som inte har el hela dagen. Eller vatten.
Idag handlade det om Lima i Peru. Det är stor vattenbrist och folk blir så klart uttorkade och sjuka på grund av det.
Det är konstigt hur världens klimat ser ut. Att det inte kan vara lite mer jämnlikt. Vissa delar av världen lider av vattenbrist och andra av översvämning. Vissa fryser ihjäl och andra dör av hettan.
Här hemma i Sverige klagar vi på kalla vintrar och regniga somrar, men de allra flesta överlever. Och om det blir extremt varmt ett par veckor på sommaren, ja då klagar vi på det.
Men, vi har det fruktansvärt bra här!! Som en skyddad liten del av världen.
Även om programmet är väldigt intressant, skulle jag kunna titta på det utan ljud. Bilderna!! Jag älskar bilderna i programmet. Det är sååå snyggt filmat!! Har du möjlighet så titta nästa gång. Eller SVT play. Fantanstiskt!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0