- God Natt -

Nä, jag orkar faktiskt inte uppdatera nu. Får inte till det... Jag läser lite Mia Skäringer bok istället och sover sen...!!

- Sorry -

Imorgon lovar jag bättre uppdatering!! Förlåt för att jag varit så dålig ;) Har ju trots allt gjort en del i helgen. Men det är ju just det som även gör att jag inte hunnit uppdatera.
Idag på eftermiddagen var jag dessutom riktigt trött! Barnen spelade Star Wars och mannen fixade med datorn. Jag passade på att vila i soffan. Det slutade med en timmes middagssömn. Behövde tydligen det. Det var det som min sjuksyster på företagshälsovården ordinerade också. Riktigt skönt var det. Men nu är jag ändå lagom trött för att läsa lite kort och sedan sova. Ny härlig vecka imorgon!!

- Sköna lördag förmiddag -

Klockan är bara tio i ett denna lördag, och jag har hunnit åka tre kilometer skidor med Robin. Vi två har ätit lunch och jag har lämnat honom hos O så de kan leka lite. När jag lämnat honom passade jag på att försöka mig på årets första löprunda. Sprang över Ap- bron till Naturens Hus, över bron till Rävgången, ner mot Ap-bron igen och hem. Det blev 2,8 km och det kändes otroligt bra. Vinterns skidåkning har nog gett resultat. Nu dusch och sen får vi se vad det blir i eftermiddag!!

- Härlig vecka-

Otroligt vilken skön vecka! Ledig måndag och tisdag och Midha var ledig torsdag och fredag. Det gjorde hela veckan mycket avslappnad, eftersom vi slapp försöka hinna i tid till skolan. Det brukar sällan vara något problem att hinna, men det är skönt att inte behöva tänka på någon annan än mig själv på morgonen.
Den här veckan har jag fått koncentrera mig på det jag SKA göra. Eftersom Ida och Robin var med på jobbet i onsdagseftermiddag behövde jag inte vara med på Kundservice och  svara i telefonen. Idag skulle jag varit med och hjälpt dem igen, men kunde inte idag heller. Idag fick jag nämligen besök av en av mina "säljare" och en av hans kunder. Det var intressant att sitta med under förhandlingen och dessutom kändes det som att jag gjorde nytta och kunde svara på relevanta frågor.
Mer jobb kommer det bli med det  jag ska göra och det känns sååå roligt att det finns mycket att göra så att vi kan utveckla sammarbetet!!
Jag ser fram emot först en skön helg och sen en spännande vecka.

- 20 grader kallt!! -

Fyy vad kallt det är idag också. Igår när vi åkte till stallet var Ida tvungen att följa med, eftersom Misha jobbade. Tyckte lite synd om henne, så vi tog med en filt hon kunde ha i "läktarrummet". När vi skulle hem sedan frös jag något helt otroligt om händerna!! Robin fick låna mina tjocka vantar så han i alla fall skulle bli varm! De la den medhavda filten över benen i bilen. När vi kom hem gick vi alla tre in i badrummet för att värma fötterna på golvvärmen! Vi förstod ganska snart varför Kajsa och Hobbe gillar att ligga där...
Nu har jag precis varit ut till bilen och stoppat i sladden till kupévärmaren. Termometern visar -20 grader. Vi får se om bilen hinner bli varm innan jag ska åka.
När jag kom in värmde i alla fall kaffet gott, även om det av någon anledning blev lite svagt...

- Jobb igen -

Jobbdag igen. På en onsdag. Har varit ledig med barnen i två dagar. Vi försöker se till att de får vara lediga när Robin har lov i skolan. Det är första året vi har riktiga lov och det är rätt skönt att passa på att vara ledig. Alla andra år på dagis har jag tänkt att vi kan ta ledigt när det inte är lov, men det blir ju inte så.
Varje gång jag varit ledig med barnen, utan att det varit en allmän helgdag så alla andra också varit lediga, känner jag hur skönt det är. Jag har jobbat heltid sedan Ida var ett år, och kanske att det är för länge. Det är fyra år sedan nu och det har funkat bra tills förra terminen egentligen. Då blev det tennisträning för Robin en dag och Ridning en annan, och ridning för Ida en tredje dag. Plus att jobbet flyttade längre bort. Nu känns det som att det mest är stress för att hinna till allt. Jag borde tagga ner och nyttja de föräldradagar jag har kvar. Det är ju ändå ett privilegium att ha två friska barn att kunna vara med och se utvecklas. Även om det kan vara nog så jobbigt vissa dagar :)
Men, idag är det jobb som gäller. Ida och Robin ska först till Mishas jobb och på eftermiddagen kommer de till mig. Det gäller att jobba intensivt de timmar de inte är hos mig. Åter denna stress. Ska planera in en ledig dag till snart tror jag.....
Visst tycker jag om mitt jobb, men jag älskar mina barn!

- Bokstavskul i snön -

Jag och barnen gick till lekparken efter lunch. Robin var fortfarande sur för att han inte vann kortspelet. Det släppte ändå väldigt fort bara vi kom ut. De tog med sig pulka. Dock åkte de bara två gånger i backen med bobben och en gång med pulkan, bara för att få ner den. Sen var det lek på schemat. De har väldigt roligt tillsammans, men det börjar märkas att Robin växer ifrån lekstadiet. Han tröttnar fort på lekparken och leker inte lika mycket på sitt rum längre. Han börjar väl helt enkelt bli en stor kille...
Idag när han tröttnade och helst ville gå in, hade vi bara varit ute ca 45 minuter. Minst en timme hade jag bestämt för mig själv att vi skulle vara ute. Han fick komma och stå i solen. Utan att tänka på det skrev jag Robin i snön. Och så tog det fart! "Mamma, skriv något mer!". Vi höll nog på i en 15-20 minuter. Jag skrev korta ord i snön och Robin läste. Utan någon vidare hjälp. På sin höjd ljudade jag liiite. Robin frågar ofta vad det står på olika saker, så snart kommer han nog knäcka koden!! Så var det när han lärde sig klockan. Fråga fråga fråga!!
Det är ju toppen att kunna öva på att läsa ute i vintersolen istället för att sitta inne och tragla!!

- Arg förlorare -

Ett av Robins favoritspel, förutom tv spel, är "skitgubbe". Eller "vändtia", som jag sa när jag var liten. Idag efter lunch kom han och ville spela. Jag tycker också att det är ganska roligt, så jag spelar gärna. Robin har fått upp ögonen för kortspel sedan han började förskoleklass.
Jag tillhör inte skaran som låter barnen vinna med flit. Jag spelar också för att vinna. Dessutom måste man lära sig att ta motgångar. Lika bra att få känna på att förlora och lära sig hantera det. Det blir så mycket härligare när man sen vinner! Då kan man känna att det är en riktig seger!!
Jag försöker lära Robin hur man kan tänka när man spelar, och vilka kort som är bra att bli av med osv. Jag tror verkligen att han har tagit till sig det. Kanske var det för att han verkligen försökte, och tänkte på mina tips, som han blev så arg när han ändå förlorade. Tårarna rann och han var både arg och ledsen !! Han ville absolut inte spela en gång till och pröva att vinna. Det är klart, han kunde ju förlora en gång till. Nu är han dock på bra humör igen så kanske att jag kan fråga om han vill ha revansch snart...

- Test -

Ska se om jag kan få till det här med att pinga...

Önska mig lycka till.....

- Lek & Bus -

Vi han vara på Lek & Buslandet ungefär 15 minuter innan Robin kommer rusandes och säger att Ida har skadat sig på studsmattan. "Jag tror att hon har brutit ryggen!!". Det hade hon som tur var inte gjort, men hon var ledsen och hade ont. Hon hade landat knasigt och hade dessutom blivit rädd. Jag tog med henne till en soffa och tröstade och kramades lite. Sen kändes det bättre. De fick order om att hålla ihop i klätterställningen och att ta det lugnt, så att Ida fick känna efter. Lärdom: Ha mötesplatsen vid studsmattorna, för att inte missa att de ska dit...

Ganska snart var det full fart igen. Hon sa inget om ryggen så det var nog mest rädsla. Kändes i alla fall väldigt bra att Robin var med henne så att han kunde säga till. Med tanke på mina krämpor från slalsombacken, ville jag inte vara med dem och krypa i klätterställningen idag.
När vi kom dit var vi först tillsammans med kanske två eller tre famljer till. Ganska snart kom det fler och fler, men det var aldrig så där hysteriskt mycket. Kanske var det så att andra familjer satsade på vintersport först och innelek senare i veckan? Eller så sov de längre än oss. Det var i alla fall rätt skönt att det var lugnt.



Eftersom vi skulle vara där 13- tiden fikade vi efter ca en timme. De behöver ett break och lite vätska. Nu blev det dock mjukglass och slush. Inget av det var riktigt meningen... Robin tog en bägare och sa att han ville ha mjukglass. Jag sa vänta, och hällde upp kaffe åt mig. När jag tittade mot Robin igen hade han fyllt på mjukglass.... Den var bara att betala. Dock talade jag om för honom att jag var lite sur för att han tog utan att få ett svar! Och när han redan "tagit" något större, så kunde ju Ida lika gärna få sin Slush, som jag egenligen också sagt nej till.... Själv fick jag kaffe och en delicatoboll! Jag blev nöjd och de var nöjda. Vi är inte där så ofta, så det får väl kännas okej ändå.



Efter fikat träffade vi på min svägerska Mia, med tjejerna Olivia och Izabella. Jag tror att den yngsta (Ida) och den äldsta (Olivia) hade mest utbyte av varandra. Ida hängde med henne hela tiden, och jag tror att Olivia tyckte det var lite roligt att få ta hand om någon som är lite yngre än sin egen lillasyster. Det skiljer tre år på dem ungefär. Izabella kom och sa att hon inte fick vara med, och de lyckades springa ifrån Robin. I mellanåt var de alla fyra på samma ställe i alla fall. Tror att alla fyra hade väldigt roligt tllsammans ändå.



Ingen ville riktigt gå därifrån, så det var tur att vi skulle hem till dem på kvällen och fira Izabellas 6-års dag.

Även om vi inte är på Lek & Buslandet så ofta, så gillar jag det stället. De har roligt och man kan släppa iväg dem själva. Kanske inte vid studsmattan då, men annars. Och det är riktigt roligt att springa med dem också, när kroppen inte är helt mörbultad :)
Är man flera familjer är det ju ett bra tillfälle att få sitta ner och prata med de andra föräldrarna medan barnen leker. Det finns vattenstationer och mycket fika att välja på.



 Ida: "Om vi hade ett större hus kunde vi ha en egen vulkan hemma"
 Robin vågar inte riktigt hela vägen upp. Det är rätt läskigt där uppe, jag vet...

 





- Blandade slalombilder -

Kunde inte lägga in några bilder i slalominlägget igår, då det inte funkar från Iphonen ännu. Snart ska det komma en app som jag varmt välkomnar!!!

Här är i alla fall lite bilder från vår slalomvinter. De flesta bilder är inte tagna igår. Då hade jag fullt upp med att fånga barn som kom i för hög hastighet i backen.... Har ont i knä och axel idag...

Ida i backen.                  Ida åker lift.

Ida och Robin i liften.

På norra sidan när liften gått sönder. Då får man åka pappalift....

Självklart måste de stå som tävlingsåkarna gör, och visa sina märken på skidorna...

- Sportlov -

Tar ett kort sportlov och är ledig med barnen måndag och tisdag. Känns så kort så det känns som att jag skolkar... Men det gör jag ju inte ;) Har en hel del föräldradagar kvar att ta ut. Men nu, när jag tänker efter, hade det varit väldigt skönt att vara ledig hela veckan... Barnen får i alla fall vara lediga, då jag och Misha delar på veckan. Och det är huvudsaken att de får en paus och får vara lite lediga!!

- Idag gick det utför igen -

Planen för dagen var att åka till Storstenshöjden, och när vi läste att även södra backen skulle vara öppen åkte vi dit först för att kolla läget. Barnbacken på den sidan såg bättre ut än på norra sidan. Den backen var längre och flackare. Ett plus också för att de kunde träna på att åka knapplift i lugn och ro. Inte heller denna gång hyrde jag och Misha skidor, utan vi assisterade barnen.
De första gångerna hoppade de av liften en bit upp i backen bara. Men efter några gånger åkte Robin hela vägen upp (i barnbacken!). Då gick det undan!! Han fick en faslig fart och blev rädd! Han styrde/åkte mot mig och Ida. Hade ingen kontroll alls! Jag var tvungen att greppa tag i honom. Vi ramlade så klart båda två. Han var rädd så klart. Efter lite tröstande gick det bättre! Vid något tillfälle ville han inte åka mer, det kan varit nu. Jag förstår absolut att han blev rädd. Det skulle jag också bli om jag åkte och det bara gick fortare och fortare och jag inte visste hur jag skulle stanna. Jag fick upp Robin en bit i backen igen och vi övade på att åka plog och stanna. Och sen lite sväng och stanna. På slutet gick det riktigt bra. Eftersom det gick bra när han åkte så fort, var det ändå bra att det blev som det blev. Nu tror jag att han förstår  att han måste få kontroll på skidorna.
Ida då. Det gick rätt bra från början. Även hon måste ännu bättre få till svängarna och kunna bromsa och stanna när hon vill och inte bara när backen är slut.
Hon var lite för lätt för liften ibland. En gång lyftes hon upp. Jag missade det, men Misha var med. Även hon tog sig upp för hela backen ett par gånger. En gång lyckades hon faktiskt få tag i liften helt själv och började åka. Och hon kom av själv. Jag trodde hon ramlade och tappade taget, men hon hade koll på läget. När hon åkte hela backen ner gick det fort men bra.
De orkade inte så länge idag. Totalt var vi nog där i två och en halv timme inklusive lunch. Men det var skönt att i alla fall komma dit och låta dem öva!

- Hästskötare -

I lördags var jag som sagt på ponnyhopptävlingar i Kumla. Det var närmare 200 starter, vilket gör ca 100 ponnier på plats. Det är rätt mycket!! Och de flesta är såå söta. Dessutom börjar jag känna igen ett par stycken som är på de tävlingar jag åker på. Det är min jobbarkompis duktiga dotter Amanda jag vill titta på. Jag har aldrig tävlat själv, men än på ridskolan eller ridläger, men det är kul att titta. Allt blir ju roligare när man känner någon att heja på.

När jag sett Amandas första runda på Rikka åkte jag hem till gården där hästarna står, och mockade det de inte hunnit. Medan jag var där kom mamma och pappa i familjen hem, för att hämta nästa ponny. När han åkt till tävlingen och jag mockat klart, gav jag lunchhö till de små söta ponnyerna som var kvar hemma.

Sötaste Kottis.


Och fina Mimmi.                 

Det var ganska kallt både ute och inne i stallet. Speciellt vid dörren. Titta bara på det här glaset. Dinosaurien blir en annan färg än glaset när man häller kall dryck i det. Eller om det är riktigt kallt där glaset finns tydligen :)

Dinosaurieglaset.                               



När jag kom tillbaka till tävlingsplatsen han jag precis för att se prisutdelningen för Mountain Horse Cup, där Amanda kom på delad andra plats. När det var klart fick jag frågan om jag kunde gå med Rikka medan Amanda gick banan med mor sin. Självklart gick det bra. Sen blev det med till veterinärbesiktningen och resten av dagen blev jag hästskötare. Rikka är hur snäll som helst, hon gick där och brydde sig inte speciellt mycket om de andra. Hon gnäggade ibland och undrade var hennes kära Tazzen var någonstans bara. Allra helst hade hon nog velat ställa sig i solen och bara njuta av den kalla, men fina vinterdagen.

När sedan Rikkas andra hopprunda var avklarad och hon fick gå in i transporten försökte jag bli kompis med Tazzen. Han är inte riktigt lika cool som Rikka. Visst, han går bara där, men han är en liten speciell herre. Jag var med vid veterinärbesiktningen så Amanda fick äta. Och när det var klart stod jag och Tazzen själva och mös i solen en stund, innan Amanda kom. Vi gick för att göra iordning honom vid transporten och när vi var klara var det dags för henne att börja rida fram. Medan de sedan gick banan strosade han och jag runt i lilla ridhuset. Nu fick vi i alla fall vara inne, men nu hade det börjat bli mycket kallare! När solen går ner sjukner temperaturen snabbt!!

När Amanda hoppat sista klassen för dagen åkte jag hem. Det var kul att kunna hjälpa till och dessutom få vara lite med hästarna. Och se lite mer bakom kulisserna. Det är väl lika bra att jag får till tävlingsvanan, så  att jag sedan kan åka runt med Ida och Robin. Kanske :)

Tazzen i solen.

- Liten uppdatering -

Tillbaka på Kumla Ridklubb igen efter en snabb stalltjänst. Mockade några boxar, men mycket var redan klart. Innan jag åkte fick Kottis och Mimmi hö i hagen. De blev glada! Kottis gnäggade när jag var på väg ner.
Nu är det precis prisutdelning i en klass, och sen en kort paus. Ska gå ut i solen och sen får det bli en kaffe!!

- En fredag full med jobb -

Tog det lite lugnt i morse och var på jobbet kanske kvart i åtta. Då var det bara att koppla in på telefon. Jag hjälper dem på min gamla avdelning sedan ett par veckor. Hela förmiddagen ringde det på och det kändes som att det jag byggt upp igår, och jobbat ikapp bara föll ihop igen. Efter en supersnabb och kort lunch svarade jag inte mer och satsade på att jobba bort de ärenden jag fått in på telefon. Lyckades rätt bra måste jag säga. Ett tag kändes det som att allt bara stod still och jag inte fick något gjort, hur mycket jag än försökte. Som att jag satt fast och inte kunde röra mig.... Sen släppte det. Ganska sent på dagen. Jag han få iväg ett avtal till en säljare men sen fick jag skicka ärenden vidare. Sånt jag tänkt att jag skulle göra men inte har hunnit och som egentligen inte är min sak att göra.
Ibland skulle jag behöva ha obegränsat med tid på eftermiddagarna och dessutom kunna larma på jobbet. Har inte brytt mig om att lära mig det ännu. Det är som att jag behöver siesta efter lunch, och sen kommer igång riktigt bra igen vid halv två två. Men då är det inte lång stund kvar innan jag behöver hämta barnen för att komma i tid till aktiviteter.
På förmiddagen kom chefen med blommor till alla på kundservice!! Vi hade jobbat på så bra och fått slita utan uppmuntran, så nu fick vi det. TACK!!
Men jag tycker om mitt jobb, speciellt mitt nya. Hoppas det blir en förlängning, annars får jag gå tillbaka till mitt gamla och försöka hitta en ny utmaning. Till exempel den nya finessen i systemet....

- Jag vill också !! -

Det är en fröjd att åka till stallet!! Me like!! Som jag sagt tidigare så saknar jag hästarna otroligt mycket. Så mycket att jag frivilligt erbjudit mig att mocka åt fyra ponnyer på lördag fast de är hemma. Men på tävling i Kumla. När jag inte måste är det rätt trevligt att gå där och pyssla!!
Idag var det Idas tur att rida.  "Hennes" häst Blixt har varit halt, men var friskförklarad igår men stod över Robins lektion. Blixt var lite pigg, men han är så snäll att jag inte alls behöver vara orolig.
Idag red de barbacka. Ibörjan höll jag i Ida så hon inte skulle glida av, men ju längre tid som gick så släppte jag henne mer och mer. Styrningen gick Superbra och hon satt också kalasbra utan sadel.
Första långsidan de skulle trava sprang Lotta med, men resten av gångerna klarade jag och Ida det själva!! Allra sista traven höll jag inte i henne. Höll bara handen på hennes ben ifall hon skulle tappa balansen.
Jag önskar fortfarande att jag ska hitta tiden att kunna rida själv också. Om inte annat får jag väl ta ett dagridläger i sommar bara för att komma igång igen! Kanske värt att kolla upp....
Hur som helst är jag mycket stolt över att mina barn är så duktiga på att rida!!!

- Hopp med liten ponny-

Idag var det hoppning som gällde på Robins ridlektion. Ponnyn för dagen var Lina. Hon är en liten busig och envis ponny, men en supertjej som hon gillar läget. Sist Robin hoppade henne för ca ett år sedan gick det så där, men då var det mest balansövning för honom att hoppa. Idag fixade han ju allt själv, även om jag fick springa med och hålla i hästen ifall något skulle hända.

Först var det hinder på en S- både över ridbanan. Gick super! Då travade alla samtidigt och hoppade samma bana. Nästa steg blev att de hoppade en och en på en annan båge. Robin fick styra själv och bromsa om han tyckte att det behövdes. Det gick undan på den lilla ponnyn!! Det kan man inte tro, men gisses vad hennes ben går. Hon tycker det är roligt att hoppa, men testar gärna ryttaren. Robin sa att han tyckte det var roligt och han såg riktigt glad ut. Jätteroligt! Detta gjorde de två gånger och det gick super andra gången också.
Avslutningsvis fick de hoppa en bana på fyra hinder. Mellan hinder tre och fyra var det ganska långt (de stod nästan parallellt på varsin långsida) och när vi närmade oss det sist hindret han jag knappt med!!

Jag tycker både Robin och Lina gjorde det super! Det märktes ibland att hon ville testa att gå åt ett annat håll, men Robin var bestämd och visade vägen. Det var aldrig riktigt någon kamp, utan när Robin visade att han visste vart de skulle, tvekade inte Lina att hänga på!
Till och med Lotta sa att "Till och med Lina skötte sig idag!" - Roligt!!

Det var jätteroligt idag!! Synd bara att jag inte kan titta på honom utan måste springa med. Det gör jag ju gärna också, men ibland vore det kul att TITTA.

Lägger in bilder på Lina i morgon, för nu orkar jag inte.

- Alla Hjärtans Dag -

Vi brukar inte fira alla hjärtans dag hos oss, men i år kom Misha hem med chokladpraliner åt oss! Barnen jobbar med att vara snälla och hjälpsamma på dagis och i skolan, så det känns lite roligare att uppmärksamma det just i år. Robin har i uppgift att hjälpa till hemma, som en "läxa". För varje sak de gör får de måla i ett hjärta och han har öppnat stort. Att plocka ur diskmaskinen är favoritsysselsättningen! Det är till och med roligt!!

Jag fick ett chokladhjärta av vit chocklad med lite rosa i också. Och alla fick praliner. Ida och Robin ville också ha hjärta :)

 

 

 Fyller ut med ett pärlhjärta som Ida har gjort tidigare.

 Syns kanske dåligt, men detta hjärta gjorde Ida på dagis förra Alla Hjärtans Dag.

 När jag hämtade Ida i måndags hade hon gjort detta fin fina halsband !! Tack alla fröknar för att ni gör så roliga saker!!

En annan väldigt trevlig sak i måndags var att jag när arbetsdagen var slut, fick ett fint Alla Hjärtans Dags  SMS från Sofi!! Det var precis vad jag behövde efter en tuff dag på jobbet. Det värmde verkligen.


- Dålig Bloggare -

Är en väääldigt dålig bloggare just nu, förlåt!
Men, det går för runt nu, och jag vill inte vara negativ.

Idag är det i alla fall ridning för Robin, och denna gång blir det hoppning på lilla söta, busiga Lina. Det ska bli spännande att se hur det går. Sist han hoppade henne stannade hon vid ett hinder och jag fortsatte över. Och det gick undan!! Han höll på att åka av, men det är länge sedan nu. Han är rätt peppad på det han också.
Återkommer med hur det gick.

Det är så skönt att åka till stallet och släppa allt som varit under dagen och bara tänka på barnen och hästarna.

 Ida och Lina.

- Familjen Sjuk ? -

Hoppas hoppas att det inte är en ny ihållande sjukperiod på gång i familjen!!
Jag frös som sagt enormt i söndags. Trodde det berodde på kylan vid Rävgången, men nu tror jag mer på begynnande förkylning. Eller någon annan form av sjukdom. Är kopiöst trött, har lock för ena örat och känner liiite i halsen. Stundtals ont i magen. Detta kan även vara en reaktion på att jag just nu har väldigt mycket på jobbet.
I alla fall. Misha känner sig inte heller helt hundra och barnen somnar mer än snällt på kvällarna och i väldigt bra tid. Ikväll han vi till exempel se hela halv åtta- nyheterna. De ropade inte en ena gång!! Robin bad oss till och med vara tysta när de badade, bara för att det var så skönt när det var tyst... Något på gång där också??
Jag ska fortsätta med min sova-bort-sjukdomen-sömn. Klockan är snart halv nio och jag ska bädda ner mig så jag orkar upp tidigt imorgon också, så jag hinner jobba lite innan telefonen börjar ringa....
God Natt!!

- Trööööött -

Är sååå trött! Klockan är bara åtta, men det känns som minst tio!!
Nu ligger jag i sängen redo för att sova. Vilken minut som helst kommer Hobbe och vill mysa!
Jag kanske inte bara frös igår på grund av kylan, kanske är jag på väg att bli sjuk också? Förra veckan hade jag pyttelite ont i halsen vid några tillfällen. Det är inte roligt att behöva lägga mig för natten strax efter åtta, men det är heller inte roligt att bli sjuk. Då missar jag hellre ett halvbra program på TV och sover mig frisk i stället.
Jaja, nu hoppade Hobbe upp och står och trampar på min mage. Sovplatsen måste göras mjuk... Lika bra att försöka sova jag med....

- Vilken koll...-

Såg nu när jag gick in för att godkänna en kommentar, att båda mina senaste inlägg heter -Träningsabstinens-. Vilken koll jag har ;) Eller också har jag verkligen träningsabstinens !!

- träningsabstinens -

Söndagen blev en familjedag, helt utan träning. Familjedag = Bra. Ingen träning = dåligt.
Min plan var att åka ett par varv i Venaspåret redan på morgonen. Senast nio hade jag behövt starta för att hinna med resten av dagen. Termometern visade -20 när vi gick upp, så det kändes inte riktigt aktuellt.
Vid elvatiden träffade vi Robins klass vid Rävgången för skridskoåkning och korvgrillning. Kallt!! Jag var genomfrusen och hoppades på att ett bad i badhuset skulle hjälpa. Och bubbelbad. Och bastu. Men icke. Jag frös sååå i vattnet. Gick upp före de andra och värmde mig i handuken.
Så, när vi kommit hem igen kände jag inte för att ge mig ut i det kalla en gång till... Så, ingen träning idag ;(
Jag har riktig träningsabstinens!! På riktigt. Så här har jag nog inte riktigt känt förut. Eller det har jag kanske, men har då kunnat träna för att jag har haft ett tränkngskort eller så har det varit väder för en löptur. Vad skönt det ska bli när jag kan börja springa igen!!
Det skulle vara skönt med spinning nu, och riktigt ta ut mig, men jag köpte ju inget kort, och är det någon dag jag verkligen kan spinna så är det måndagar, men in mars ska jag till Stockholm på måndagar så jag vet inte om det är någon idé med ett spinnkort. Ska nog kolla upp om man kan ha klippkort även på spinning.... Det ska jag göra imorgon!!

- Träningsabstinens -

Imorse bestämde jag mig för att ta mig ut på skidorna och nyttja det vita som föll från himlen i torsdags. Ida skulle på kalas kl14 och det passade bra tyckte jag. Robin hade ändå en kompis här. Misha ville springa på morgonen/förmiddagen. Innan han stack ut blev det bestämt att Robin och Oliwer skulle hem till Oliwer när Ida var på kalas, och plötsligt skulle jag och Misha få tid tillsammans bara vi. Fick snabbt planera om dagen, så jag ville åka skidor när Misha kom tillbaka. Bytte om, och då kom Ida. Hon ville följa med. Vad gör man inte för att få vara med sina barn...? Ida och jag tog en tur på 30 minuter och 0,73km !! När vi kom in han inte jag åka själv, lunchen var klar. Vad besviken jag blev. Och kroppen blev sur för att den inte fick röra på sig och bli trött!! Lite träningsabstinens!!
Efter lunch skjutsade vi Ida till Nellys kalas och Robin och Oliwer hem till Oliwer. Fika gjorde vi på Fröken Brogrens Veranda. Mycket gott!! Jag unnade mig en liten bakelse!!
Medan kalaset ändå inte var slut, passade vi på att handla. Det var en ganska härlig känsla att handla spontant på en mellanstor ICA med lååång kö, utan barn. Som förr i tiden, innan vi hade barn...
Men till slut, när barnen var hämtade igen och vi kom hem var det min tur att träna. Tyvärr blev det mörkt fort, men det gick ändå bra. Han bara ett varv, men tiden var liiiite bättre än sist och det känns mycket bra.
Imorgon är det min tur att välja hur länge och när jag vill träna. Det får bli två varv, minst. På morgonen!!

- Armband -

Min mamma har nyligen kommit hem från Tanzania. Jag och Ida fick varsitt armband. Kan ni gissa vem som fick vilket....

Armband 1.

 

Armband 2.


- Hoppning idag-

Jag trodde att Ida också skulle rida barbacka idag, men det blev hoppning. Det är klart, det är väl lite roligt för hästarna att få göra lite olika saker.... Alla kan ju inte hoppa en vecka! Jag sa att hon inte fick ha ridstövlarna eftersom jag trodde att de skulle åka av när hon red barbacka. De är liiiite stora. Tror ni att hon blev sur för det när det visade sig att jag hade fel??

 Ida och Blixt.

Idag var första gången som Ida styrde mot hindren helt själv i trav. Hon var jätteduktig, men envisas med att INTE hålla i manen över hindren. Lotta säger att de ska det, så att det inte tappar balansen. Ida lägger händerna på halsen bara...

Hon var i alla fall superduktig tycker jag! När Lotta frågade om det var svårt, svarade hon LÄTT! Ja, hon är rolig hon :)

 Ida vilar på det minsta hindret efter lektionen.


- Det klassiska skaket -

Ponnyn Lina gjorde sitt klassiska "jag-är-trött-på-det-här-jag-skakar-av-mig-min-ryttare"-skak!! Tänk er att hon spärrar ut benen i fyra hörn och skakar allt hon kan! Det är en del barn som har ramlat av henne när hon gjort så här. Med sadel. Robin satt kvar. Utan sadel !!!! Han har en jäkla balans den killen!!
Som sagt red de barbacka idag. Robin sitter där och tänker inte ens på att det inte finns någon sadel, vilket är helt rätt. Det spelar egentligen ingen roll. Visst är det svårare, tycker jag, att rida utan sadel, men det borde inte vara det. Visst kan det vara skönt att ha något extra att hålla i, men om hästen sköter sig så ska det funka ändå. Mina senaste barbacka- rundor tar vi i ett annat inlägg...
Robin sitter där som om han aldrig gjort annat. Han har full koll på vad han gör. Sitter mitt över hästen rygg. Glider inte av det minsta. I skritt är jag knappt beredd på att hålla i. I trav håller jag i, även om det knappt behövs, för killen sitter där!! Vid två tillfällen höll jag i fast vi börjat skritta. Glömde ta bort handen bara. Då blev han lite sur och nästan slog bort handen och sa "Släpp!!".
Efter Idas Ridning förra veckan, när hon blev sur när jag la mig i,  tänkte jag att de skulle få fixa allt själva. Jag pratade med Robin innan, och sa att jag bara går med, men han går göra allt. Han fick komma ihåg banan också!
Det roliga var, att när lektionen var slut sa Lotta (ridläraren) att det var nog den bästa gången hon sett Robin rida!
Senare sa hon till mig att det börjar märkas nu att han har bra balans och att han kan saker. Jag tycker alla barnen är superduktiga!!
Idag såg Robin ännu en gång fram emot att fylla sju och få börja i en grupp som får göra iordning hästarna själva.
Mamman är nöjd!!

- Tennisbilder -

Idag var det tennisdag och här är lite bilder !!

 Denna bild är från i höstas. Robin som väntar på att tennisträningen ska börja.

 

 Samling hela gänget. Idag var de "bara" 11 stycken. Det blir bra om de hittar fler tider.

 

 Uppvärmning! Det är Ida som susar förbi i grönt.

 

 Match!! Fyra mot fyra. Tejerna mot killarna....


- Halvtid -

Nu har vi passerat halvtid för prövotiden på mitt nya jobb. Eftersom det är en helt ny tjänst på Market Support är det på prov i sex månader och därefter ska det utvärderas.
Arbetsbördan har varierat. Vissa dagar har jag inte fått så mycket jobb av "mina säljare", medan andra dagar har varit ganska fullt upp. När jag haft det lugnare med mina Market Support uppgifter har jag hjälpt till i min gamla grupp. Ibland väldigt mycket.
I min nya roll har jag aldrig känt att jag har haft för mycket att göra, men att det rullar på. Det som kan stressa mig är när jag inte VET hur jag ska göra. Däremot är det viktigt att det jag gör blir klart i tid och att det står rätt saker i dokumenten. Det är skönt att kunna hantera ett stort jobb i taget och att det blir klart istället för att göra många små saker.
Från början var tanken att jag skulle hjälpa tre säljare i ett specifikt distrikt. Efter tre månader bytte en säljare till vårt distrikt, och tre blev fyra. När fyra månader har passerat, den 1 mars, ska jag vara en dag i veckan på ett annat kontor för att hjälpa ytterligare två säljare. Det går bra nu!! Min förhoppning är att detta efter sex månader blir en fast tjänst!!
Nu är det tisdagmorgon och fikarasten är över. Dags att ta tag i dagens uppgifter!!

-LJUS!! -

När vi åkte från dagis och skola vid 17- tiden idag var det fortfarande ljust!! Eller som Ida sa "Det är inte mörkt, det är lite grått bara".
Otroligt skönt att ljuset kommer mer och mer! Dagarna blir längre och jag blir piggare.
Jag hoppas att det är våren som kommer nu, även om det är lite väl tidigt.
Även om det blir kallt igen, kanske jag snart kan börja springa tack vare att det är ljust!!
Ingen skulle bli gladare än jag!!

- Müsli -

1 dl honung

4 msk rapsolja

Drygt 2 dl vatten

5 dl havregryn

5 dl rågflingor

1 dl havrekli

1dl kroddade linfrön

2dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

Nötter och mandel

 

Hacka nötter och mandel och blanda med alla gryn och grejer. Häll över honung, olja och vatten och rör om. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.


In i ugnen 200 grader i ca 30 minuter (rör om var tionde minut ungefär).

Ät gärna med fil eller yoghurt, kanske piffa till det med lite torkad frukt?

 

Hoppas det smakar!


- Sällis -

Fick sällskap av Hobbe i badrummet imorse när jag duschade. Hon låg på min nya hylla och hade det mysigt. Lyssnade på vattnet.
När jag var klar gick hon in i duschkabinen och drack vatten från golvet och från locket på inpackningsburken. Då hade hon ändå fått nytt vatten i köket precis!
Hon är lite speciell....

- Snabb hästhistoria -

Har för en stund sedan tittat klart på veckans avsnitt av Ponnyakuten. Nu ska jag inte skriva om just programmet, utan om hästar.
När jag ser hästarna och livet kring dem, i kombination med att jag igår tittade på ponnyhoppning, gör att jag saknar hästarna och ridningen något kopiöst!!
Hästar var mitt liv i många många år! Jag hängde i stallet nästan dygnet runt ett tag. När jag var tio började jag rida. När jag var tolv började jag sköta hästar på ett stuteri. När jag var fjorton fick jag min egna häst; araben Ranco.
När jag var nitton och tagit studenten jobbade jag med hästar på heltid i skåne.
Tillbaka i Örebro igen hittade jag tre medryttarhästar under en period; fullblodet Lady och halvbloden Lido och Buxus. Tror att han hette så...
Förra våren började jag rida igen för första gången på nästan tio år. Vilken lycka det var!! Väldigt nervöst först, men alla i gruppen var ringrostiga mammor till några av ridskolans barn. Efter bara en termin lades gruppen till, tyvärr!
Någon gång ska jag börja igen!! När tiden finns. Nu vet jag i alla fall att jag saknar dessa vackra djur sååå mycket!!
Detta var en kort bakgrund, det kommer mer!!

- Halvlyckat bak -

Nu är 5-års kalasandet slut!! Ida har fått alla sina presenter och jag tror faktiskt att hon är väldigt nöjd.
Innan gästerna kom idag var hon lite spänd och nyfiken. Dessutom har mormor varit i Tanzania i januari, så både Ida och Robin såg fram emot att träffa henne lite extra mycket.
I förmiddags tog jag och Ida oss tid till att baka det jag skrev i morse. Kladdkakan blev bra som vanligt, men i alla fall blåbärsmuffins kändes lite bastanta. Jag smakade inte de utan blåbär, så de vet jag inte hur de smakade. Måste nog testa snart igen och se om de fick vänta för länge innan de kom in i ugnen (något hade runnit i ugnen sist vi använde den, så det började ryka och brandlarmet drog igång...) eller om det var något fel med temperatur eller placering där inne...
Om fyra månader är det nästa kalas här hemma, och då hoppas jag att vi har ett nybyggt trädäck så jag har någonstans att ställa min solsäng jag tänkte att jag skulle få.....

- Födelsedagsbak -

Det blev inget bak igår. Har dessto mer att göra idag!!! Jag hade tänkt mig små prinsessbakelser med rulltårta i botten, grädde och marsipan. Men, eftersom jag och barnen åkte hemifrån vid 12-tiden igår och kom hem strax innan klockan 18, fanns inte tiden till det.
Nu ska jag ta tag i Idas kalas och baka kladdkaka, blåbärsmuffins och vanliga muffins!!

- Appar -

För er som inte vet, så har jag en Iphone. Och till min Iphone kan man ladda hem appar. Det som Iphone- anpassade hemsidor, kan man säga. Jag har en del appar, både bra och mindre bra. Men det finns två som sticker ut lite extra. Jag använder dem inte ofta, men när jag gör det är det klockrent!
Den första jag vill berätta om är min fantastiska IKEA-App. Den visar katalogen, priset och man kan göra en inköpslista. Men det bästa av allt är nog ändå att kunna kolla lagerstatus på vilket varuhus man vill. Man kan till och med få veta exakt vilken hylla varan ligger på. Har använt en eller två gånger. Ganska skönt att slippa gå genom hela varuhuset och skriva på en lapp.
Idag fick jag användning för en liknande App, men denna gång på systembolaget. Jag hade fått ett vin tips för länge sedan av en kollega, som nu slutat. Jag visste namn och pris. Visste egentligen inte ens om det fanns på bolaget där jag var. Jag letade på hyllorna, men hittade inte. Det var lång kö till personalen, så jag testade min App. Klockrent det med! Fyrtiosju flaskor kvar på hylla 16-01-04 !!
Vid dessa tillfällen är jag väldigt glad att jag gick med på att köpa en Iphone!!

- Härliga Lördagmorgon -

Lördag betyder en lugn och behaglig morgon. Sova länge. Äta frukost länge. Dricka kaffe och läsa tidning. Efter frukost blir det en lång varm dusch! Ida och Robin har tycker om Disney Dags, så deras dag tar egentligen också fart först framåt tio- tiden. Vi brukar sällan ha någon tid att passa på lördagar.
Denna lördag vaknade jag först 06:17 av att Hobbe jamade. Hon ville få kattlådan ren och hon ville ha frukost. Stackars flickorna hade ingen mat alls. Inte ens torrfoder!! Jag gjorde min plikt som kattmamma och kröp ner under täcket igen. Strax innan sju kom Robin och sa att han var vaken. Han stänger sin dörr och leker själv. Strax innan åtta kom både Ida och Robin och ville ha frukost.
Nu är frukosten avklarad. Barnen tittar på TV. Första tvätten igång. Jag ska duscha och röja i köket. Funderar på om jag ska baka något till Idas sista 5-års kalas imorgon. Jag har en idé. Vi får väl se vad det kan bli...

- Envisa Ida visar vart hästen ska gå -

Hon är rolig min dotter! Väldigt självsäker, envis, duktig och vill lära sig. Men hon har inte koll på att hästar är stora tunga djur. Även den minsta lilla ponnyn. Och med djur ska man ha i beaktning att de kan bli rädda.
Ida har ridit i ett och ett halvt år nu, inne på fjärde terminen. Hon är väldigt duktig och har lärt sig massor under den här tiden.
På ridlektionen igår kändes det att Ida började bli sur på mig när jag la mig i.
Den mesta tiden hade jag kopplat bort grimskaftet, så hon red helt själv, men jag gick bredvid.
Ida började säga åt mig att jag inte fick hjälpa henne! Jag fick absolut inte hålla i när hon skulle trava. Jag gick i vägen. Jag fick inte hjälpa till att visa vägen.
Men vems fel tror ni att det var när Blixt, som hon red igår, gick åt fel håll?? Jo mitt förstås!!
Ida klarar sig väldigt bra själv, men eftersom hästar är hästar kan de bli rädda och jag vill självklart inte att hon ska ramla av. Visst, till slut händer det, men jag vill inte att det ska vara på grund av mitt misstag.
När lektionen var slut fick jag absolut inte hålla i hästen tillsammans med henne, på väg till stallet. Hon skulle hålla i grimskaftet själv!! Hon såg att jag bara ville hålla liiite i tygeln, och sa till mig!! Jag smög med att hålla högt uppe på sidostycket. Högt upp på huvudet på andra sidan från Ida sett. Det funkade.
Nu får ni inte tro att hästarna är busiga eller dumma för att jag är en "hönsmamma", men jag har sett mycket av vad som kan hända. Hästarna på denna ridskola är suuuper snälla, framför allt Blixt, som Ida red perfekt igår!

- Vår -

Det är plusgrader, blåser och solen skiner. Två dagar i rad. Är våren verkligen på väg nu eller kommer det mer snö?
Jag måste säga att jag inte enbart säger nej till mer snö, bara den får ligga kvar. Vore nice med fina skidspår på sportlovet!!
Jag skulle heller inte säga enbart nej till våren. Jag längtar tills man kan vara ute och solen värmer och fåglarna kvittrar och katterna börjar vara ute flera timmar.

Tills dess tittar jag på blommorna jag köpte till Ida på hennes födelsedag!


- Ansiktsmålning -

När Ida hade barnkalas fick hon ansiktsmålninsfäger av en kompis. De hade målat varandra en gång tidigare, hemma hos kompisen, så det passade ju bra att hon sa till dem att hon ville ha det när hon fyllde år.

Vi har inte hunnit prova tidigare, men idag så passade vi på, när vi ändå är hemma. Robin vilade och ville ändå inte ha någon målning.

Nu har jag ingen Ida hemma. Bara en kanin och Robin....

 

Det var riktigt roligt att måla. Just en kanin var inte så svårt heller  !!


- VAB -

Har VAB:at idag. Igen! Nu verkar vi vara inne i det så kallade VAN:träsket. Vi har hela tiden varit väldigt förskonade från detta. (Peppar, Peppar...).
Tre filmer blev det idag. Egentligen lite mycket, men under dagen började Ida också få feber.
Först Star Wars. Sen Skönheten & Odjuret. Sist två avsnitt på Ronja Rövardotter. Under den sista filmen somnade jag. Börjar visst bli lite hängig själv också...
Efter lunch var vi ute en stund och tog lite luft. Mycket skönt!! Men när vi kom in hade Robin 38 graders feber. Det blir en dag till hemma...

- Bilder på Hobbe -

Sötaste Hobbe. Fick inte in några bilder i inlägget om henne.
Just nu ligger hon i soffan och snarkar.


 Hon trivs med att ligga i trappan. Samma färg...

 I höstas/vintras smakade hon på granens växter....

 Det skvätter vatten i näsan när hon dricker som vanliga katter. Bättre att använda tassen istället för tungan.

 Hobbe.

 I somras drack hon ur barnens pool. Utan att trilla i...


 Ibland, när jag duschat, vill hon gå in i duschen och dricka vattendroppar.

 Nästan varje morgon håller hon mig sällskap i badrummet. Oftast ligger Kajsa på golvet då.



- Lära för livet-

Samtalsämnet för dagens fikaraster var tonåringar/halvvuxna barn som ännu ej flyttat hemifrån och hur vida de hjälper till hemma. Det kom många exempel:
• Klagar på att det ej finns rena kläder, men lägget inget i tvättkorgen ens.
• Förväntar sig att föräldrarna ska fortsätta betala för en fritidsaktivitet, trots att man har jobb och en stadig inkomst.
• Förstår inte värdet av att få bo hemma utan att betala något. En son tyckte det var mycket att betala 1500-2000 SEK per månad!! Med fast inkomst...
• En dotter tog förgivet att mamma skulle betala gymkortet.
• En son som inte tänkte på att veckla ut leriga, svettiga fotbollsstrumpor innan de lades i tvättkorgen.
• Barn och män som klagar på att det inte finns mat hemma, men som inte handlar.
• Städning som sköts av i huvudsak en person i familjen.
Listan kan antagligen göras MYCKET längre, och det är alla parter i familjen som beklagar dig. Dock är vi mest kvinnor på min arbetsplats, så det blir lite vinklat.
Det jag ska ta med mig är i alla fall att tidigt lära mina barn värdet av pengar. Utan att ha tråkigt. De får inte allt de pekar på, men ibland kan de få saker de verkligen längtat efter. De får lära sig redan nu att spara veckopengen till saker de vill ha, och de lyckas faktiskt!!
Vi lär dem också att alltid plocka bort efter sig vid matbordet och lägga kläderna i tvätten. Robin som har gymnastik i skolan får själv hänga upp sina kläder och blöta handduk.
Vi försöker lära dem lite försiktigt. Vi ska inte glömma att de bara är 5 och 6,5 år!! Vi får se hur det går, men det vore ju skönt om inte jag sitter där om 10-15 år och klagar på samma saker.....

- Femårsdagen!! -

Idag fick vi väcka en femåring!!

Hon låtsades sova hela den finstämda sången, men när vi var klara vaknade hon snabbt!! Hon tittade mycket på det fina pappret och började öppna först när vi sa till henne. Tror hon blev mycket nöjd med presenterna!!

Vi lyckades bättre än förra året. Då hade vi pratat om att hon ville ha Belvillehuset i Lego, så vi köpte det. När hon öppnade skrattade hon lite lätt åt oss, på en fyra årings vis. "Näää, inte lego!" Det var bara att byta..... Kostar det så mycket som det gör är det ju bra om hon är nöjd med presenten...!

I år fick hon av oss:
Skönheten och Odjuret dockor (både killen och tjejen)
Pärlor man sprayar ihop
En "skalbagge" som ritar mönster. Går på batteri.

 Idas presenthög med Prinsesspapper.


 Ida i sin Törnrosa- klänning hon fick av morfar.

 

 


RSS 2.0