- Tussilago!! -

Ida skrek till när vi körde på vår lilla väg hemma, mellan husen. "Titta, mamma, blommor!!" Ja visst, i den stora jord/sandhögen som finns på området där det just nu bara är en stor grusplan, men där det ska byggas hus, växte det många många tussilago!! Hon plockade först en som vi satte i vatten. Sen var Robin och hon ute och lekte och hon kom in med 11 st till.

                           

 


- Svar på tal -




Sofi   om - Hemmajobb -:

Vad fint hon gjort, vad duktig hon är!
dom små små pärlorna ser ut att vara ett väldigt pillrigt jobb.
Hoppas hon sanrt är bra.
Kram

 

Svar: Ja, det var nog pilligt. En av dagisfrökarna gör smycken på fritiden och det var hon som hjälpte till. Lite kul och annorlunda.

 

malin  om - Frisören -:

vart klipper du dig o pris? Jap klipper mig på haircorner tror de tar 320:- inte billigt att bli snygg;)

 

Svar: Jag klipper mig på Nikita på Marieberg. Den här gången kostade det ca 400:-. Nä, det är inte billigt, men å andra sida blir det bra. Min frisör har otroligt bra koll och kommer ihåg mig, och det är ju trevligt.

 

Sofi   om - Kattår -:

Räknar man så ang kattår, vad knepigt!
Så vart 4/5år då ökar dom bara ett år, hmmm.
Tanterna passar nog bättre nu ;-)

 

Svar: Ja, det är helt ologiskt.

 

Sofi   om - Bak -:

Mums vilka goa kladdkakemuffins, det måste jag prova nästa gång.
Du bara dekorerar med hasselnöt eller är det mera i smeten?
Duktiga ni är som hunnit baka så mkt!

 

Svar:  Det är svårare att hitta tid att hinna äta upp det sen…. Nu ligger det i frysen så ni får väl komma och hälsa på :)

Yes, bara som dekoration. Hackar lite och lägger uppe på innan ugnen.


- Verkar bli en bra dag -

Ida och jag är hemma idag också. Hon hade ingen feber imorse, så jag hoppas att det är blir den där feberfria dagen man ska ha innan man går tillbaka till dagis igen. Vi har fixat paket till min jobbarkompis som slutar hos oss nu, och hon har tittat på film och jag har jobbat lite. Fick i uppdrag av min chef att fixa blommor, så det ska vi göra nu, samtidigt som vi ska försöka äta något. Sen ska vi hämta Robin och åka till jobbet och fika lite :)

I kväll bjuder chefen på Relaxen och det känns som att detta ändå kommer bli en helt ok dag ändå. Imorgon blir det jobb på jobbet. Om Ida fortfarande är sjuk får Misha vara hemma. Jag måste tjäna lite pengar också. Och utbilda mig. Nästan hela dagen....


- Stockholms alla bilar -

I måndags var jag ju i Älvsjö och jobbade. Mellan Södertälje och tills jag svänger av mot Älvsjö, är det 3-filig motorväg. Alla filerna är fulla av bilar. Men jag undrar, vart är egentligen alla bilar på väg?? Klockan var strax efter nio, och jag inbillar mig att de flesta är framme på sina jobb redan. Det var förvisso inte jag, men alla andra som var på väg kan väl inte varit som jag? En som ska gästjobba på ett annat kontor. Eller....
Hur många bilar kan det finnas som är ute och åker samtidigt. Både in mot stan, och bort från stan. Vad ska de göra?

Även om jag nu börjar flyta med Stockholmstrafiken lite bättre och vågar byta fil lite mer, och börjar veta hur långt det är kvar innan jag ska svänga av, föredrar jag nog det små krokiga, ensliga vägarna  som går backe upp och backe ner i Östergötland..... Där är man oftast heeeelt själv.





- Kattår -

Imorse blev jag nyfiken på hur gamla katterna skulle vara, om de skulle vara människor.

Jag hittade att man beräknar kattens ålder enligt följande schema:

 
1 år = 17 människoår
2 år = 27        "
3 år = 31        "
4 år = 41        "
5 år = 45        "
6 år = 46        "
7 år = 51        "
8 år = 58        "
9 år = 61        "
10 år = 62      "
11 år = 67      "
12 år = 68      "
13 år = 71      "
14 år = 78      "
15 år = 81      "
16 år = 82      "
17 år = 88      "
18 år = 92      "
19 år = 96      "
20 år = 100    "

Det skulle betyda att jag mina flickor egentigen är damer. Om man räknar människoår på dem skulle de vara 58 år nu. Och eftersom de verkligen vet vad de vill och hur det ska vara för att de ska trivas borde jag kanske börja kalla dem för något annat. De vet hur de ska få oss dit de vill.....

Jag kanske borde börja kalla dem "Tanterna" istället....? (dock tycker jag inte att de som är 58 år är tanter, men det passar på katterna :))





- Bak -

Min sjukling och jag har hunnit baka också, på förmiddagen! Kladdkakemuffins med och utan hasselnötter, vanliga muffins, muffins med After Eight i och muffins i rosform. De sistnämda ska se ut som rosor, men jag vet inte riktigt om vi lyckades.... Men, de är säkert goda ändå.

Nu blir det 14- kaffe och kladdkakemuffin med nötter till mig. Robin tog en vanlig muffin och Ida, hon orkade inte äta någon alls :( Hon gick upp och la sig i sängen, men har nu kommit ner och ligger i soffan. Feber har hon tyvärr fortfarande. Har vi otur är hon sjuk på torsdag också, och då missar jag en utbildning ;( Jag använder inte det programmet så väldigt mycket, men det är alltid bra med utbildning.

Ska ta och jobba lite igen, medan barnen är lugna....



- Hemmajobb -

Ida har fortfarande lite feber idag, så idag blir det hemmajobb. Vilket privilegium det ändå är att kunna göra det. Hon sov ganska länge idag, så då kunde jag jobba. Nu sitter hon bredvid mig och gär en jättefin pärlplatta. Hon är superduktig på att göra mönster. Tänker ut hur det ska vara och blandar färger och gör lika på båda sidor. Och hon har tålamod att leta efter rätt färger!

                                                          


Här är ett exepmel på hur pysslig hon är. Små, små pärlor som trätts på en liten tråd, så att det kunde användas som halsband.

Och en helt vanlig vit pärlplatta!

Kajsa tycker dock att vi stör henne lite när vi sitter hemma. Jag tror att jag har tagit hennes stol vid köksbordet, där jag jobbar. Hon gosar väldigt intensivt och ställer sig med framtassarna på mina ben. Hon får faktiskt ta en annan stol! Men jag lovar, så fort jag går härifrån kommer hon ta min plats!



- On the road again -

Nu på morgonen ska jag köra till Älvsjö, för lite jobb där. Det funkar ganska bra att åka dit en dag i veckan, men det blir långa dagar. Redan tredje måndagen var vägen lite tjatig. Vi får se vad "mina" stockholmssäljare har för jobb åt mig idag. Och jag hoppas att datorn funkar!!

- Ponny med vårkänslor -

Det var en pigg Kottis som mötte oss i stallet idag!! Som vanligt ville han inte komma fram till i hagen, men snälla Amanda ringde och kollade hur det gick och gav oss tips på hur vi skulle fånga honom. Det funkade bra! Redan på väg från hagen märkte jag att han var pigg. Antar att det beror på att det blåste en hel del och att det är vår i luften. Även en liten ponnyfarbror måste få vara vårglad!!
Vi gjorde i ordning honom och gick ut på ridbanan. Han var jättetaggad och lite spänd. Då känns det skönt att jag ängnat mycket tid åt hästar i mitt liv  att jag kan läsa av honom. Men jag känner honom inte så superbra, ska vi tillägga. Vi skrittade lite men Ida ville snabbt börja trava. Då får Ida trava på en volt runt mig, och jag har en longerlina att hålla i. Varje gång hon ber honom trava, tar han ett galoppskutt. Sen trav. Han gör så varje gång vi säger åt honom att trava. Efter ett tag travar han lugnt, men Ida tröttnar snabbt. Eftersom jag vill att hon i alla fall ska hålla en hand i handtaget på sadeln, kan hon inte göra så mycket.
I det här läget hade det varit bra med en ryttare som hade vågat driva på lite, och ta i honom och ställa lite krav. Men, det kan jag inte begära att en femåring kan. Igår hade hon dessutom lite feber, så jag vill inte pressa henne. När man är fem år ska det bara vara roligt att rida. Inte läskigt.
Nu var det första gången sedan i höstas som vi var där och red. Det gör ju också sitt till. Han är inte vab vid oss, och vi är inte van vid honom. För hoppningsvis kan vi börja åka dit lite regelbundet nu. Nu drar tävlingarna igång för Amanda också, och då är det kul att kunna hjälpa till med stallet.
Ida och jag var överens om att han var en liten buse idag. Han var ju inte dum, bara sprallig. Och till henne sa jag att han även var lite extra glad för att hon var där!!

- Ponnyvakt -

Idag ska jag och Ida till lilla sötaste Kottis. Återkommer med ett inlägg senare om hur det gick för henne att rida. Matte till alla ponnyerna ska tävla och vi önskar Lycka till!!


- Sommartid -

Igår beklagade jag mig på Facebook, över att mina barn vaknar så tidigt på helgerna. Ibland tidigare än på vardagarna. Fick förslaget att säga att det var en vardag, så de kanske skulle lite längre.
Jag testade. Sa att det skulle vara måndag idag. Men utan dagis och skola. Robin var med på det.
När han kom till mig nu på morgonen och ville gå upp, tittade jag på klockan. Den visade 06:50!!! Inte 05:50!!! Härligt, det funkade!! Men jag var trött eftersom jag vaknat när Ida rört på sig, rädd att hon ska vara magsjuk. Hoppas hon bara har feber. Robin fick leka lite på sitt rum medan jag mornade mig. En stund senare gick vi ner för att äta frukost. Min klocka på telefonen visade 07:15. Men den på micron, den som inte var omställd till sommartid, den visade 06:15!! Han hade ju inte alls sovit längre!! Jaja, inte mycket mer att göra än att gilla läget. Ida sover dock fortfarande och klockan är 07:15 vintertid. Det kan hon behöva!

- Katterna gillar Våren!!! -

Våren närmar sig med stormsteg!! Okej, idag har det bara varit runt 3-4 grader, och det har blåst kalla vindar, men det går ändå åt rätt håll. Solen skiner nästan varje dag. Katterna är ute flera gånger om dagen!! Bara en sån sak!!

Snart ska vi (Misha) bygga trädäck. Snart blir det markis. Och så måste vi plantera lite. Det tycker Ida är roligt! Och det är fint också.

Kajsa låg och rullade sig på stenplattorna idag. De njuter verkligen. Att kunna gå ut utan att bli blöt under tassarna måste vara riktigt skönt!!

Och katterna är tröttare när de väl är inne. Det negativa skulle väl vara att de gärna vill gå ut mitt i natten ibland. Säkert i natt också. Så, jag ska sussa nu.

God Natt!

 


- Dagisstress -

Det här är ett ämne jag nog kommer spinna vidare på framöver...

Dagens Nyheter har under veckan haft en artikelserie om att köpa barnpassning. Det har blivit en tred att ha en egen Nanny för att ens barn inte ska behöva vara på dagis längre än kanske klockan tre. Stressen över att barnen "måste" hämtas tidigt grundar sig i att man tror att alla andra hämtar tidigt. Jag mötte en av grannarna för några veckor sedan. Deras dotter är drygt 1½ år, och de har ganska nyligen skolat in på dagis. Trots att de försöker hämta vid 16- tiden, är de oftast sist.

Så har det varit för oss också. Vi har ofta lämnat bland de första (07,30) och hämtat bland de sista (17,00). Vi hade tid från halv åtta, mycket för att de skulle kunna äta frukost på dagis, istället för att gå upp extra tidigt. Nu när Robin börjat förskoleklass och är på fritids, behöver han vara på fritids innan klockan 7, om han ska få frukost. Vi har hela tiden sagt att vi inte ska behöva morgonfritids, så nu lämnas de runt klockan åtta. Vi får en lugnare start på dagen och har ju faktiskt tid tillsammans då också. Vi har också kommit dit att barnen har aktiviteter som gör att de måste hämtas lite tidigare än vi gjort tidigare.

Idag var det en mamma som hade som argument, att hon lugnt kunde jobba vidare när hon visste att barnen redan var hemma och hade kul med sin Nanny. Jag däremot, kan lugnt jobba vidare när jag vet att mina barn är på dagis och fritids med alla sina kompisar och vuxna de litar på. Eller när de är med sin pappa. Eller de dagar de faktistk följer med kompisar hem.
Dessutom åker jag till jobbet tidigare än resten av familjen åker mot skola/dagis, och det gör att jag kan åka hem lite tidigare. Eller rent av kopma ut några timmar en fredag. Och själv åka och hämta mina barn tidigt. Tror det blir gladare av det än att varje dag bli hämtad av någon annan.
Ett annat argument var att det var bra för barnen att varva ner i slutet på dagen. Men, i alla fall på vårt dagis/fritids finns det mysiga soffor att krypa upp i för att vila om man behöver. Och om man är kvar väldigt sent, är det ju inte så många barn, vilket gör att det blir lugnare.

Jag skulle hur som helst inte vilja att någon annan som hämtade barnen mot betalning. Det skulle i så fall vara för att de vill. Mormor eller farfar till exempel. Eller farmor eller morfar. Inte heller dem vill jag, när de blir pensionärer, nyttja på rutin. En vacker dag behöver man verkligen deras hjälp, och hellre då att de kan hämta! Än så länge jobbar de alla fyra, men snart är alla pensionärer! :)


Men, vi har som sagt varit där. Lämnat först och hämtat sist. Men jag har mest skrattat åt det. Och ofta möter man samma föräldrar på kvällen som på morgonen. Det är inte så att ALLA andra hämtar tidigt. Många av de som går mer tid än 9-14 faktist har föräldrar som jobbar 8 timmar om dagen. Plus restid. Ta det lugnt och stressa inte. Det mår både du och ditt/dina barn bättre av i längden.




- Trettonkaffe -

Min kollega Viktoria brukar alltid påminna mig om att det är dags för 13-kaffe. Det är lagom lång tid efter lunchen jag både hon och jag känner hur energintryter. Trettonkaffe dricks alltid vid datorn. Snart slutar Viktoria. Undrar hur  det blir då....



- Presentpapper -

Som sagt var jag hos frissan förut. Härligt att bli lite ompysslad!! I och för sig en helt vanlig klippning, men hårtvätten är så skön !!

När jag ändå var på Marieberg passade jag på att titta på kläder lite snabbt och köpa presentpapper. Tre födelsedagsbarn ska firas imorgon; barnens farmor, och Robins klasskompisar Oliwer och Linus. Har länge tänkt köpa presentpapper på Lagerhouse. Roliga mönster och inte speciellt dyrt. Fyra rullar för 100:-. Kan rekomendera!!

Här är alla rullar jag köpte idag och exepmel på inslagna paket!!                              
                                   


                                                                

En tröja till mig och strumpor till Robin fick jag också med hem. Det finns mycket fint nu, men än så länge är det ju inte så varmt att man kan ta på sig icke- varma kläder. Avaktar lite med inköp, för när jag väl handlar, vill jag använda på en gång.

Det jag egentligen främst är ute efter nu, är en snygg vårjacka. Får nog leta mer nästa helg, för imorgon är det hästning och kalas på schemat!



- Svar på tal -

malin om  - Tävlingar igen -:
klart du ska ta dig tid att börja ridda igen. Man blir en gladare o roligare mamma om man får lite egentid med det man själv gillar att göra. Skicka över R till O undertid;)


SVAR: Tack för att R kan vara hos O under tiden! Ska se hur jag ska kunna få till det... Vardagarna är ju rätt uppbokade som de är med tennis och ridning för barnen. Det löser sig. Under året har jag sagt och då har jag nio månader kvar....


20 Mars, 23:12  
  Sofi om - Härliga Lördag!! -:
Visst e det mysigt att göra egen pizza med barnen, här är ju favvon att få lägga på den man vill ha på favoriten, degen får jag göra själv.
Tror det e bra med en kompisfri dag ibland, bara få ta det lugnt, njuta av familjen.
Hoppas ni får en bra, frisk vecka.
Kram
SVAR: Ja, det var mysigt! Veckan var mycket bra. Speciellt slutet....


20 Mars, 21:10  
  Sofi  om - Svar på tal -:
Jo men så var det här med;
-"När kommer Manboy" frågade dottern många gånger innan vi lärde henne att det var en annan låt o hans namn.
SVAR: De är så söta!



17 Mars, 22:05  
  Sofi   om - Positiv energi -:
hon har jag oxå varit på en föreläsning med, visst är hon bra!
Och det är så sant det du skriver, såna som tar energi vill man inte ha nära tack.
Roligt att dina kollegor känner igen dig, bara på rösten. Det är ju inte bara det vi ser som ger intryck.
Du, imorn är det fredag, tjoho, och jag ska jobba i helgen, första på läääänge.
Stor Kram

SVAR: Ja, hon var mycket bra. En del som tar energi, gör det ju utan att veta om det, men det är bra att veta om det och hålla sig borta om man har brist på energi...

 

 

17 Mars, 22:00  
  malin  om - Måste återfå strukturen -:
kalas ja det är det ju snart. Hade glömt bort att O kanske skulle köpa till L oxå. Jo discot är Oliwer peppad på men vet i hundan om han kommer våga dansa:) Men visst var det tidigt redan 17:30. Vi kommer aldrig att hinna till dess. Jag slutar 16 ska ta mig till dagis o skola hem o snygga till sonen o sen snabbt tillbaks. Kunde ha varit 18-20 när det ändå är en fredag.
SVAR: De var så snygga så på discot. Och idag har jag köpt present till O och L. Jag kom ihåg :)

- Frisören -

Snart är jag på väg till frisören! Ska bli mycket trevligt att få en stund för mig själv. För att inte tala om hur skönt det ska bli att få håret genomklippt. Borde gjorts för ett par tre veckor sedan, när jag hade tid, men då hann jag inte. Det var första gången jag åkte till Älvsjö och jobbade.

Jag gjorde en chansning idag med att ringa till min frisör, och hon hade tid!! Visste inte ens om hon jobbade idag. Härligt härligt!! Jag har äntligen hittat en frisör jag tycker om och hon förstår vad jag vill. Henne byter jag inte bort i första taget!


- Massa bilder på lilla söta Lina -

Lina, barnens lilla favorit på ridskolan.






 

 

 

 

 

 

 



 


- God Natt -

Arbetsveckan avslutades till belåtenhet, trots en motig start med datahaveri. En liten glad överraskning fick jag också när jag kom till jobbet, från oväntat håll. Alltid trevligt!
Nu orkar jag inte blogga mer idag. Det är dags för sängen. Jag är ju lika trött en fredagkväll som en annan vardagkväll. Vet ju dessutom aldrig hur länge jag får sova imorgon....
God Natt!!

- Allas vår favorit -

Nu när det är ljusare på kvällarna, är det inte alls jobbigt att få med Ida till stallet. Det är inte många veckor sedan hon sa att hon ville sluta rida. Tur att jag känner henne, och vet att det var en tung period av trötthet.
Idag tyckte hon att det var superkul. Det var hoppning på schemat, och Ida gillade varenda språng! Det kändes som att hon tävlade sa hon. Vet inte riktigt vad hon syftade på, men de hoppade en liten bana hela tiden.  Det kanske hade med det att göra?
Det gick hur bra som helst!! Hon tittade på nästa hinder i god tid, och styrde och fixade helt själv. Det räckte nästan att hon bara vände på huvudet, så svängde Lina. Ja, det var Lina hon hoppade idag. Hon är sååå söt! Både Ida och Robin tycker mycket om henne, och jag tror att Lina tycker om dem också! Robin har red Lina förra omgången hästar. Han har ridit Kapten fem gånger, men önskade att få Lina igen! Nästan så att man skulle ha henne som sin, så att de fick rida henne massor! Inte för att det är aktuellt vad jag vet, men det vite riktigt riktigt tråkigt om hon skulle säljas!! Ska nog lägga upp en bildserie på Lina någon dag, för det är en liten favorit för oss alla...!

- Må-Bra-Terapi -

Vilken härlig må-bra-terapi det är för mig att åka till stallet!! Jag var lite trött när jag åkte från jobbet, men hann med en liten paus mellan hämtning på fritids och stallet. Jag och Robin hade mor-son tid med lite mellis. Han hann till och med leka lite ute, äta mellis och leka lite inne innan vi bytte om. Kom dessutom till stallet i jättebra tid!
Jag skulle kunna gå ute i stallet och skrota hur länge som helst. Greja och fixa. Det är så mysigt bland alla härliga hästar. Och det är ju så
Jag hade det i flera år av min barndom. Det var jag och hästarna!!
När jag åker till stallet med Ida och Robin får jag ju dessutom egentid med dem, och det är inte helt fel heller!!
Jag har ofta märkt att stress jag har haft med mig från jobbet, helt har släppt bara jag kommer till stallet. Jag lägger då focus på något helt annat. Idag när vi kom hem från stallet var jag pigg. Hästarna ger mig energi! Och det tackar jag för. Måste fixa mer hästtid i mitt liv.....! ;)

- Ett vårtecken -

Idag när jag och barnen kom hem från tennisträningen, satt katterna och väntade på oss innanför dörren. När vi öppnade sprang de ut!! Och ville inte in direkt! Nu ikväll har de varit ute flera gånger och varit ute mer än två minuter. Det dröjer nog inte länge innan Hobbe är borta ett par tre dagar. Hon riktigt tycker om att det blir vår!!
För ett par veckor sedan hade vi gissningstävling i familjen om vilken katt som tar säsongens första djur, och vad det är för djur som får sätta livet till. Idag fick vi halva svaret. Båda katterna hjälptes åt att trötta ut, skada och till slut göra slut på djuret, så jag kan inte säga vem som var först. Men djuret var en fluga..... Heja mina små jägare!!
Ja, det var två vårtecken från mig!

- Trött som trötter -

Okej, nu får det snart vara nog. Nu har jag varit extremt trött, väldigt länge. Utan att överdriva allt för mycket, så har jag nog gått och lagt mig runt klockan nio på kvällen i snart tre veckor!! Utan att bli piggare!! Två lördagar i rad har min snälla familj låtit mig få sovmorgon! Jag har förvisso varit uppe och gett katterna mat, men sen har jag fått sova. Lite piggare just den dagen, men inte i längden. Ska inte glömma att jag varit förkyld i två veckor också, och det är klart det påverkar, men ändå. Redan i december när jag var på Hälsokoll på företagshälsovården var jag extremt trött. Det var då sköterskan ordinerade middagsvila. När jag var på den kollen, hade jag nyligen börjat mitt nya jobb och vi tänkte att det nog var därför.
Ska ge min förkylning ett par dagar till att ge med sig, och blir jag fortfarande inte pigg måste jag kolla upp det. Då har jag väl brist på något.
Nä, nu är klockan 21:02 och det är dags att släcka lampan....

- Orkidédusch -

Jag hade tänkt lägga in bilder på mina ledsna orkidéer nu, men min dator är död. Får göra det senare.
Jag tog i alla fall bilder imorse. Sen fick de en måndagsdusch. Fick tips från min svärfars fru om att de vill duscha ungefär var fjortonde dag. Ska se hur de ser ut om ett par dagar.
Mer tips om orkidéer och andra växter kan man få hos Eva på greenhouse-eva.blogspot.com.
Jag återkommer med bilder och rapport om hur de mår.
Hoppas min helpdesk ringer mig snart också om min dator....

- Tävlingar igen -

Eftersom vi var så effektiva igår, tyckte jag att vi kunde nöjesåka till Karlslund för att se hästhoppning. Hästar den här gången, inte ponny. Barnen var inte så sugna, men vi sa att de kunde vara ute och leka med sin far, medan jag tittade. De gick med in först och tittade lite. De orkade sitta still under tre ekipage!! Jag tittade klart på klassen och sen var det paus ganska länge. Gick ut till de andra och vi bestämde tillsammans att vi skulle åka hem och äta lunch. Sen fick jag tillåtelse att åka tillbaka för att titta på laghoppningen, Division 1. Eftersom jag inte tillhör någon klubb hejade jag på Kumla Ridklubb, där jag i alla fall känner till några. Jag hittade till och med min vän vars dotter tävlar ponny för Kumla RK. Dottern dök upp senare, men jag kunde i alla fall sitta med den tappra Kumla RK- klacken ;)
Jag blev kvar ganska länge, men det berodde främst på pausen mellan klasserna. När laget var slut såg jag en klass till med de lokala förmågorna Amanda Landeblad och Elin Jansson. Det var säkert fler lokala kändisar, men just de tyckte jag var extra kul att se.
Varje gång jag varit iväg så här, blir jag så grymt sugen på att börja rida igen!! Har absolut inga tävlingsambitioner, men det vore kul att se hur mycket som sitter kvar. Det svåra är bara att få tiden att räcka. Känns dumt just nu att boka upp en kväll till, barnen går först. Men kanske att jag kan rida privat lektioner någon helg då och då? Det måste väl ändå vara bättre än inget....?

- Härliga Lördag!! -

Om jag summerar min lördag, så har den varit mycket bra!! Fick förvisso starta upp med en vanlig kontroll hos tandläkaren. Trots min ovilja att gå dit, gjorde jag det och det gick bra. Tycker bara inte om att gå dit...
Tror att alla är rätt nöjda med dagen. Vi har spelat TV-spel och städat, barnen har lekt, jag har handlat, vi har varit på promenad och jag och barnen avslutade dagen med att baka pizza. De ville sååå gärna ha Köpe-pizza, men det var innan de smakat min egen. Får väl kanske skämmas lite, men jag har inte bjudit dem på hemgjord pizza tidigare.... De tyckte det var roligt att hjälpa till. Det bästa var att smula jästen, tyckte Ida.
När barnen lagt sig avslutade vi dagen med en film: "Vägen"
Det har varit skönt att ha en kompisfri dag! Vi är alla lite krassliga, så vi tänkte att vi skulle kurera oss. Görs nog lättast utan folk...
Så, nu ska jag sova, då att jag förhoppningsvis mår bättre imorgon ...,

- Positiv energi -

Vi hade en Marknadsträff med företaget i slutet på förra året. Alla som jobbar under "Marknad & Sälj" var inbjudna och vi var många. Om jag inte minns helt fel var det nog runt 160 personer!! Det var riktigt roligt att för första gången träffa flera personer som jag tidigare bara pratat i telefon med tidigare. Och med vissa under tre år tid, mer eller mindre. En kollega kände igen mig på rösten bara. Det var säkert fler, men han sa det.
Men, det var inte det jag skulle säga. Dag nummer två på denna träff hade vi en riktigt bra föreläsare. Annica R Malmberg. Bland annat handlade en liten del av föreläsningen om de energier människor man möter har. Ger de energi, eller tar de energi?
Jag hittade direkt några i min omgivning, både privat och i jobbet som GER energi. Jag blir glad av dem och vet att de finns där. Dessa är guld värda när det känns lite motigt och det mesta är tungt. Ska inte säga att alla är mina bästa vänner men det finns där när jag behöver fylla på energi.
Min man och mina barn är förstås där jag hittar mest glädje och energi. Men nu tänkte jag på alla andra runt mig. En del har jag känt länge, riktigt  länge. En del är nyfunna vänner. En del är kollegor, en del inte. En del finns inte riktigt kvar nära. Men det är så livet är. Det är olika faser. Det viktiga är att tala om det för dem. Det har jag nog varit dålig på, men ska bättra mig.... Men, säger jag inget till just dig ska du inte ta illa upp. Jag är ganska glömsk också.... ;)
Hoppas att ni som ska, tar åt er!!
Människor i ens omgivning som däremot TAR energi försöker jag undvika. Ibland måste man förstås vara även i deras närhet, men efteråt är det ju bra att ladda upp med positiv energi igen!!

- Svar på tal -

Här kommer lite kommentarer på mina inlägg. Det första "Svar på Tal" i denna blog....

SVAR PÅ TAL

malin
  om - Svar på tal -:

jag läser din blogg varje dag o ibörjan kommenterade jag allt, men sen verkar det som om det jag kommenterar från mobilen inte kommer med. O eftersom jag nästan bara använder mobilen så har jag gett upp att skriva. Men ger det ett nytt försök.

 

Svar: Jag vet hur det är. Jag använder också nästan bara mobilen. Men jag tackar för att du läser i alla fall!! :)

 

Sofi   om - Svar på tal -:

Får börja kommentera oftare jag med.
Läser nästan varje dag, läser alla inlägg iaf.

 

Svar: Tack för det!!

 

 

Kommentarer på POWERNAP

malin widén   om - Powernap -:

mina barn hade visst somnat innan Saade en hade sjungit sin sång. Kanske var det den friska luften emellan 10-14 som gjorde de. Farmor hade väckt barnen när de var dags för Erik att sjunga. Men de var bara Thella som hade vaknat och ville se.:)

 

Svar: Det var nära att de somnade här också. Och sen så bara skulle Ida se ända tills det var slut…

 

 

Sofi   om - Powernap -:

Bra Hanna att du vilar, näsblod är väl typiskt ett sånt tecken att man måste ta det lite lugnare.
Mina barn var oxå lyckliga över Eric Saade's vinst, fast dom hejjade även på danny och Moniker.

 

Svar: Ja, och när hon ordinerar vila, känns det inte så betyngade heller….

Här var de Eric Saade för hela slanten. Tror det mest berodde på att de kände igen honom från förra året…. (

 

 

 

Kommentarer på ALLT TOG SLUT

Sofi   om - Allt tog slut -:

Mmm hemmagjord jordgubbssylt är ju helt klart bäst!

 

Svar: Mmmmm visst är det!!

 

Bina om - Allt tog slut -:

Supergott med vaniljglass till också!

 

Svar: Ska komma ihåg det till nästa gång :)


- Födelsedagskatter -

Grattis Kajsa & Hobbe!!! Åtta år idag!!!
Egentligen vet vi inte exakt vilken dag de är födda, tog inte reda på det när Misha hämtade dem. Men,  någon gång i mars är det, och eftersom Mishas systerdotter fyller år 16 april, slog vi till på att fixa födelsedag åt Kajsa och Hobbe 16 mars!!

                                                        






- Grymt effektiv -

Nä, hörni, jag orkar inte vara vaken! Trött men glad!
Att jag är trött nu känns inte så överhängande jobbigt ändå. Jag tror det dels beror på att förkylningen inte riktigt gett med sig. Dels är det nog att jag varit grymt effektiv och jobbat stenhårt och fokuserat både igår och idag! Idag hade vi ändå datahaveri hela förmiddagen! Jag är mycket nöjd med denna veckas insats så här långt.
I natt var jag vaken tre gånger av olika anledningar. Dessutom försov jag mig och gick upp med Misha. I natt hoppas jag på att katterna sover heeela natten. Imorgon fyller de åtta år!!!
Nä, dags för sängen då, så jag kan fortsätta vara effektiv imorgon!!

- Måste återfå strukturen -

Förutom att jag har åkt bil i drygt fyra timmar idag, måste jag säga att jag har varit riktigt effektiv idag. Slog personligt rekord i antalet skrivna avtal på en dag!! Jag jobbade hårt men kan nog säga att jag börjar komma in i jobbet nu!
Imorgon blir det att beta av massa mail och skriva fler avtal.
Det är jättekul att det är mycket att göra, men jag måste få tillbaka stukturen. Men, från denna vecka får jag göra det jag ska göra på heltid!! Det kommer ordna sig med strukturen. Jag har ändå koll på vad jag ska göra.
Då är det värre hemma. Jag kommer ihåg att Robin snart ska på kalas, men måste tänka till när det är. Och så måste vi köpa present. Men det ordnar sig det också.
Efter min hårda dag är det bara att säga: God Natt!!

- Kaffepaus vid datorn -

En snabb kaffepaus vid datorn! Måste hinna med ett avtal till innan vi åker hem mot Örebro igen. Är ju i Älvsjö idag för att hjälpa mina säljare här. Blir servad med bubbelvatten blandat med Fläderblomssaft! Mycket trevligt inslag.

Det är ganska skönt att sitta i här och jobba. Det är väldigt lugnt och jag får jobba i fred, ingen som stör, och det är ju rätt bra. Det sociala får jag är när jag är tillbaka på Örebrokontoret igen.


- Kökstjänst -

Har tillbringat mycket tid i köket idag. Först fick jag som sagt för mig att göra pannkaka. Endast en stackare blev kvar.
Ikväll hade jag bestämt att jag skulle göra lassange. Lika bra när jag ändå hade tid. Jag gör en förenklad variant med creame fraische, så det känns väldigt enkelt. Dock han den inte bli klar tills vi var hungriga, så det blir matlådor istället, vilket inte är helt fel. Recept kommer när jag sitter vid en dator. Det är enklare att få det snyggt då.
I alla fall så tycker jag om att laga mat och det gör inget om det ibland blir riktigt långa stunder. Jag hade tänkt göra kladdkakemuffins också och bjuda mina kollegor på, på tisdag. Bara för att vi är värda det. Idag fanns inte tiden. Hoppas energin infinner sig imorgon....
Nu är det dags för sängen. Imorgon klockan sju blir jag upphämtad på bestämd plats för avfärd mot Älvsjö igen!!

- Allt tog slut -

Har ganska nyligen mättat fem hungriga munnar (inklusive min) med pannkaka. Robin har en kompis här, så det var lika bra att göra dubbel sats. Det tog sin lilla stund att grädda dem, men jag blev poppis i alla fall ;)
Till pannkakorna serverades hemmagjord jordgubbssylt från sommarens jordguppsplock!!
Alla pannkakor utom en blev uppätna.....

- Min skrutt -

Idag fick jag och Ida sovmorgon!! Var förstås uppe vid 6-tiden och gav katterna mat, men sen sov jag vidare nästan en och en halv timme. Skönt!! Det behövdes nog.
Innan jag och Ida vaknade drömde jag om min sötaste häst jag hade när jag var mindre. Jag fick honom när jag var 14 år. Han hette Ranco och var en väldigt stilig arabkille. Tyvärr var ju det på den tiden vi inte använde digitalkamera, men jag kanske kan leta fram ett kort på min snygging och få in i datorn senare.
Hästars ålder räknar man lite knepigt. Redan vid sitt första nyår säger man att de är åringar, dvs ett år. Ranco var född 1991, och när jag fick honom julen 1994 var han ju egentligen tre och ett halvt år men med denna räkning var blev
Ranco fyra år när jag fick honom och ingen inridning var påbörjad vilket är väldigt sent. Åren innan hade jag skött om honom och det han kunde så långt måste jag nog säga att jag lärt honom. Vi kom aldrig riktigt igång jag och min skrutt. Ibörjan när jag bara satt på honom gick det tokbra! Han var lugn som en gammal ko. Det såg riktigt bra ut när vi kom igång att trava. Han var riktigt mjuk och fin. Ska inte säga att han gick i form, för han hade inte börjat jobba, men han litade på mig.
Sen hände det som inte fick hända. Han fastnade i något som låg på ridbanan. Fortfarande oklart vad det var för något. Han blev i alla fall rädd och jag ramlade av. Min medhjälpare blev nog också rädd och härifrån fick vi nog börja om. Han blev aldrig någon riktig ridhäst hos mig, till min stora sorg. Det skulle förstås gått bra, men det klaffade aldrig mellan mig och medhjälparen.
När han kom till nästa familj gick det bättre. Hela familjen var engagerad och de hade ridhus vid stallet, vilket också gör det lättare att träna. De såg en hopphäst i honom (han mätte nog som ponny i mankhöjd), han hoppade jättefint!
I alla fall. I min dröm var han tillbaka. Det var en blandning av nutid och då tid. Jag skulle fortfarande jobba honom med grunderna, men ville flytta honom till barnens ridskola.
Min fina kille!! Sedan åtta år betar han på de ständigt gröna ängarna. Och galopperar runt. Hans pappa hade tävlat på gsloppbanorna. Han skulle omöjligt kunna vara tillbaka hos mig. Han skulle blivit 20 år i år.
Nu ska jag leta efter bilder så att ni får se honom....

- Powernap -

Snart dags för sängen. Spenderade nästan en timme där tidigare idag med resultatet cirka fyrtio minuters sömn. Från cirka klockan 19. Gick alltså ner igen strax innan Melodifestivalen började. Hade jag inte tagit mig den tiden hade jag inte klarat hela Mello! Helt klart.
Måste varit stressad idag. Två kalas skulle klaras av och det var utan marginal vi kom i tid till det första. När jag tänkte köpa presentpapper, tänkte min käre make springa. Medan han gjorde det passade jag på att njuta i vårsolen! När paketen var inslagna, mannen klar, Ida hittat ok kläder och vi borde sitta i bilen började jag blöda näsblod. Inte mycket, men det var nog tecken på något. Jag brukar inte blöda näsblod. Det slutade rätt snabbt. När vi var hemma från kalasen försökte jag vila i soffan, men Ida ville ha uppmärksamhet och var hungrig. Det var bara att fixa kvällsmat till familjen. Kallrökt lax och smörgås efter allt fika passade bra.
Sen gick jag upp för att vila. Jag tänkte mig ca 30 minuter totalt, men jag låg nog i sängen ca 60 minuter och sov nog 40 minuter. Helt klart att det behövdes. Det var ju det sjuksköterskan på företagshälsovården talade om för mig i november/ decemer: Vila på helgerna! Gå undan familjen! Det behövs verkligen ibland. Det går för runt annars.
Några som orkade se hela Mello utan powenap var Ida och Robin. De var trötta men väldigt glada att Eric Saade vann!!!! GRATTIS!!

- Livegen -

Jag har inbillat mig att jag bestämmer själv över mitt liv, men har efter fjorton år som myndig fått ge med mig. Okej att jag får anpassa mig efter barnen, men där fortsätter jag tro att det ändå är så att de inte bestämmer över mig, utan att det är jag som har sista ordet.
Det jag nu insett, efter att ha levt ihop i snart åtta år, är att vår familj styrs mest av.... KAJSA & HOBBE!!!!
Jag har ju berättat en del om dem tidigare, men ska försöka fördjupa hur de verkligen styr mig.
Dessa damer kommunicerar verkligen med oss på sitt eget vis. Förvisso rätt trevligt. De jamar när de vill något och "skäller" när de är arga. Det sistnämnda får nog mest stå för Kajsa.
De vill ha mat på bestämda tider, trots att de knappt är hungriga. Det bara ska vara så. Igår kväll fick de pyttelite, bara för att de skulle äta upp, men inte ens när de fick det åt de upp. Vardagsmorgnar som helgmorgnar ska de ha mat runt klockan 6. Hobbe vill ha nytt vatten varje morgon. I rätt skål. Jag försökte byta till en mindre skål efter programmet om vattenbrist, men vattenbristen i andra länder tänker inte Hobbe på. Hon ska ha sin stora Hundskål!! När jag sitter i soffan sitter Hobbe och tittar på mig. När jag lägger ut benen rakt i soffan hoppar hon upp. För det har blivit att hon bestämt att så är det bäst att matte sitter. På kvällen när jag ligger i sängen och hon hoppar upp måste jag lägga mig på rygg så att hon kan ligga som hon vill. Nä, jag är inte alls livegen....
Av någon anledning har de blivit mina katter. Jag som ger dem mat och mig de gosar med. Jag som ville ha en hund. En hund som lättare lyder sin matte. De här katterna är definitivt inte som en hund. Hur kunde Misha missuppfatta mig så fel....? Det var faktiskt han som skaffade katterna.
Men, som jag sagt tidigare är jag grymt glad att jag har dem med i familjen!!

- Svar på tal -

Varje morgon när klockan ringer, stänger jag av signalen och kollar mailen. Det mesta som kommer är info om att någon kommenterat något inlägg på Facebook. Det allra roligaste är när jag ser att jag fått en kommentar på bloggen. Det kände i början när jag bloggade, men nu är det sämre. Därför har jag nu bestämt att jag ska lyfta fram kommentarerna och samla dem i ett eget inlägg; "Svar på tal". Jag börjar så fort det finns kommentarer att svara på. Det är roligt att läsa på andras bloggar. Kanske blir det roligare att kommentera också, när jag lovat att svara....
Varsegod och kommentera!!

- Redo för Helg!! -

Idag har jag haft en blandad dag på jobbet. Jag har "slitit mitt hår". Suckat. Försökt få kontroll. Kokat. Varit uppgiven. Skrattat. Både av glädje och av frustration.
Men, när det var som motigast stod jag på mig, och när arbetsdagen närmade sig sitt slut kunde jag ändå knyta ihop ett par säckar. Det blev en del avslut trots att det såg mörkt ut imorse.
Dagen avslutades med en bussfärd till stan för att köpa LEGO Ninjago (de har sparat själva!!) och presenter, sen kvällsmat på stan och hemma igen blev det ett glas rött och final i "På spåret".
Så, trots mina vedermödor är jag riktigt redo för helg!

- Fantastiska Bilder -

Har precis sett "Megastäder" på Kunskapskanalen. De visar några av världens största städer från de fattigas sida. De som flyttat från landsbyggden till en stor stad för att hitta en försörjning för sin familj eller de som mer eller mindre tvingats flytta dit på grund av torka/för mycket vatten. De visar hur människor kämpar och är vid gott mod trots att med nöd och näppe klarar sig. Barn som jobbar nästan hela dagarna, vuxna som säljer det de kan av självtillverkade saker eller säljer mat på gatan. Familjer som inte har el hela dagen. Eller vatten.
Idag handlade det om Lima i Peru. Det är stor vattenbrist och folk blir så klart uttorkade och sjuka på grund av det.
Det är konstigt hur världens klimat ser ut. Att det inte kan vara lite mer jämnlikt. Vissa delar av världen lider av vattenbrist och andra av översvämning. Vissa fryser ihjäl och andra dör av hettan.
Här hemma i Sverige klagar vi på kalla vintrar och regniga somrar, men de allra flesta överlever. Och om det blir extremt varmt ett par veckor på sommaren, ja då klagar vi på det.
Men, vi har det fruktansvärt bra här!! Som en skyddad liten del av världen.
Även om programmet är väldigt intressant, skulle jag kunna titta på det utan ljud. Bilderna!! Jag älskar bilderna i programmet. Det är sååå snyggt filmat!! Har du möjlighet så titta nästa gång. Eller SVT play. Fantanstiskt!!

- Morgonrutin -

Vi lägger till en detalj i min och katternas morgonrutin. När vi går ner vill de ha frukost. Både blötmat och torrisar. Och vatten. Vattnet är särskilt viktigt för Hobbe. Sen följer de med mig in på toaletten, ligger och värmer sig på golvet när jag duschar. Hobbe vill dessutom gå in i duschen när jag är klar, för att dricka vattendroppar.

Numera kan vi lägga till Kajsas psykning av mig, när jag äter frukost. När hon var liten fick hon slicka filtallriken. Mums!! Det har vi kommit på igen. Så, imorse satt hon på golvet och tittade på mig, för att jag inte skulle missa att hon ville ha fil.... Ett glatt jamande mötte mig när jag gick med tallriken till hennes plats!!


- Kapten Guld -

Äntligen fick jag åka till stallet igen!! Har ju fått hålla mig ända sedan i torsdags ;)
Robins tur idag. Han är inte alls svår att få med sig längre. Idag hann vi till och med äta kvällsmat innan vi åkte dit. Misha var hemma när vi kom hem (vilket var en positiv överraskning) och han höll på att koka pasta. Jag och Robin har som mål att sitta i bilen senast 17:30, och det hann vi nästan idag. Skönt att äta innan, så blir det inte så sent efteråt.
Robin red söta Kapten Guld idag också. Han är liten, snäll och alldeles lagom. Jag knäppte loss Robin direkt och han red själv hela tiden, även i trav. I traven red de över bommar på ena långsidan så det var ju inget konstigt med en massa svängar. Där stod i och för sig Lotta som en "kon" för att de skulle styra ut i hörnet. I skritt red de över bommar, volt över en annan bom, till baka över två bommar och vägen korsade de tidigare bommarna. Lite rörigt, men just den delen gick ut på att de skulle se upp för varandra. Här stannade Kapten tre gånger: första gången för att förbereda sig för att kissa. Andra gången kissade han och tredje gången stannade han och bajsade mitt emellan bommarna! Jag och en annan mamma skrattade gott åt honom...
På slutet fick de ställa upp sig på led och Lotta frågade om någon ville galoppera. Alla ville, vilket var väldigt roligt!! Alla som hade galopperat tidigare fick göra själva. När det var våran tur sa Lotta bara "varsågod". Jag hade tänkt att jag skulle hålla i Robin. Vi fick Kapten att galoppera halva långsidan i alla fall :) Andra försöket gick det inte alls!! Bara trav. Lotta tog över och han galopperade hela vägen!! Robin tyckte det var roligt men pirrigt!!
Jag lägger ut lite bilder imorgon!
Jag tror att Robin var väldigt nöjd, för han ledde upp Kapten till stallet helt själv!! Det gör han bara om han har lust.
Som vanligt en mycket stolt mamma!!

- Mina duktiga tennisbarn !! -

Idag var jag med Ida till tandläkaren 12:30. Eftersom det även var tennisdag, tyckte jag och min chef att jag lika gärna kunde jobba hemifrån på eftermiddagen. Så, när vi var klara hos Tandis åkte vi och hämtade Robin på skolan. De slutar 13:00 och han tjatar om att bli hämtad den tiden. Passade på idag när jag ändå var där.
Både Ida och Robin var rätt snabba på att byta om för att åka till tennisträningen. Robin var supersnabb och väntade på mig och Ida ute. Det är rätt skönt att låta dem byta om hemma istället för att stressa till hallen och byta om där.
Innan vi åkte såg jag på dem att de var trötta. Ida missade sin vila helt på dagis och Robin var kanske hungrig. De äter lunch så tidigt att de äter mellis redan tio i två!! De fick i alla fall mellis hemma innan vi åkte.
De var bara åtta barn på två tränare idag, det var bra! Ida och Robin var i varsin grupp till Idas stora besvikelse. Hon ville vara med Robin. Hon tror att det är roligare då.
När Idas grupp studsade bollen mot golvet med racket, tyckte inte Ida att det var så roligt. Hon kom till mig och var lite ynklig. Tränaren kom två gånger och pratade med henne och andra gången följde hon med. Jag gick med fram till nät så att hon fick visa mig. Jätteduktig! När träningen var slut sa jag till hennes tränare att det var bra att han fick med henne igen. Han hade sett samma tendens förra veckan. Hon tycker det är kul när hon får slå mot honom. Han sa att han tycker att då är hon dessutom duktig.
Robin då. Han var på andra halvan av planen så jag så inte hela tiden, plus att jag la tid på att få Ida sugen på att spela. Jag såg i alla fall när han slog mot sin tränare tillsammans med en annan kille. Klockrent!! Det var inte många missar. Han börjar nog få till det där!! Han var riktigt svettig när träningen var slut! Och han sa något bra: "Jag har haft roligt utan Oscar." Det betyder ju att det är tennisen, och inte kompisen. Han var sjuk idag....
Hoppas det släpper för Ida också. Men vi kör terminen ut, så får vi se vad hon vill sen.
Jag tycker tränarna är mycket bra på att få med sig barnen. Mer om det i ett annat inlägg.

- Bafucin is da shit -

Igår kunde jag knappt prata. Det började redan förra veckan, men rejält med halsont, men inget mer. Trötthet då, men det brukar jag ju vara. Tröttheten är bara att försöka sova bort. I lördags när jag vaknade kunde jag inte heller prata.

Igår gick det väl hyfsat, men framåt eftermiddagen var det inte många ord jag kunde säga innan jag började hosta. Torrhosta. Jag blev i alla fall serverad te för min onda hals av en kollega, och han beordrade mig att köpa Bafucin. Klockrent! Idag är jag mycket bättre, men kan fortfarande inte säga så mycket. Jag varvar Bafucin, te och läkerol. Det måste ge med sig snart!!

Idag har det gått hjälpligt. Det är jobbigt att prata i telefon, för då måste man hela tiden bekräfta att man är med på vad som sägs. Möts man öga mot öga kan man ju med kroppsspråket visa att man förstår. Men inte på telefon. Det är tur att jag inte behöver prata så mcyket i telefon i alla fall. Får som sagt se hur det blir imorgon.

Jag låter i alla fall inte som en kollega. Eller, hon låter inte så mycket alls just nu. Hon har tappat rösten totalt!

Ikväll ska jag i alla fall spendera tid med min stoooora tekopp och få halsen varm igen!!

- Söta Ida & Lina -

Lite bilder från Idas ridning i torsdags. Då hon inte alls ville först, men sen blev det ju så bra så!!





 

 


- Hemma igen -

Nu är jag trött efter drygt sju timmars arbete och fyra timmars bilkörning på det. Plus min onda hals som gör att jag knappt kan prata. Nu ska jag ta en Bafucin och sen sova.
Under dagen har jag bland annat hunnit färdigställa fem avtal och innan jag åkte hem så sa säljarna i Älvsjö att de var nöjda och att jag var välkommen tillbaka. Roligt!!
Nu blir det några dagar på hemmakontoret och sen Älvsjö på måndag igen.
På onsdag ska jag hjälpa mitt gamla gäng att svara i telefonen, men vi får se hur det går. Jag är hyfsat pigg, men kan jag inte svara blir det svårt. Eventuellt en sjukdag :(
God Natt!!

- Businesstrip -

Är i Älvsjö idag för att hjälpa ytterligare två kollegor med deras avtal. Det har jag nog nämnt tidigare. Åkte hemifrån strax efter sju i morse och var framme strax innan nio. Det gick bra hela vägen. Strax före Södertälje försökte jag få liv i fröken GPS, men hon ville inte i vanlig ordning. Skärmen kom liksom inte igång. Men, jag hittade ändå. Det blev bara fel en gång, då jag svängde för tidigt mot Mässan. Nu ska jag snart lämna in mitt tredje avtal för dagen och sen är det telefonmöte med alla säljare, om chefen deras nu är frisk. Det visar sig...

- Vasaloppet -

Jag är imponerad av alla skidåkare som idag åker de nio milen mellan Sälen och Mora. Jag tror aldrig att jag kommer dit, att jag får för mig att stå på ett par skidor så långt! Det är långt, nio mil. Visst, skulle jag träna för det så kanske. Men ändå, nej. Lopp är inte min grej. Jag har sprungit Vårtuset en gång, och då var jag rätt glad att jag tog mig runt. En knäskada gjorde att jag inte kunde träna så mycket. Nu springer jag ändå minst fem kilometer varje gång jag springer. Det är jag väldigt nöjd med. Om jag ska ha något mål att sträva efter så är det att springa milen. Kanske i ett lopp...
Åter till Vasaloppet. Idag hade jag två stycken att följa via nätet, och det gjorde det hela mycket mer intressant. Mats åkte in på 7:13:01 och Johan åkte in på 7:27:27. Mycket bra jobbat måste jag säga!!!
Tack vare dessa båda var det mycket roligare att titta på loppet på TV. Tackar för det!

- Sovmorgon!! -

Hade tänkt mig en sovmorgon idag, eftersom jag har så ont i halsen och vill kurera mig. Har inte tid att vara sjuk mitt i veckan. Känns onödigt.... Känns bättre att sova ut när jag kan så jag inte blir sjuk på riktigt. Men det gick så där. Runt 2- tiden i natt började Kajsa skrika. Låg och lyssnade på henne en stund. Vägrade gå ner och släppa ut henne. Hon vill in nästan på en gång och jag orkade inte vänta på henne. Jag ville sova!! Till slut gick jag i alla fall upp och gjorde rent kattlådan åt henne. Kanske skulle det hjälpa...? Men nej. Hon fortsatte skrika. Man kan tro att katter jamar, och det gör säkert de flesta katter, men inte min Kajsa. Nu fick i alla fall mannen ta hand om henne. Hon gick ut.
Det blev tyst, men mitt halsonda gjorde att jag inte kunde sova. Slumrade väl till och från, men sov inte ordentligt.
Runt klockan 6 drog Hobbe igång.  Hon är van att få mat runt den tiden på vardagarna. Försökte ignorera henne också, men Robin vaknade och kom till mig. Och Ida vaknade. De började leka och jag låg kvar i sängen. Lyssnade fortfarande på Hobbe. Till slut gick resten av familjen ner för att äta frukost. Dörren till sovrummet stängdes så att jag kunde få sova. TACK!! Men, i och med att de gick ner, kom Kajsa in. Hon sprang upp för att lägga sig i sängen. Men dörren var ju stängd. Bara att gå upp och öppna...
Nere lekte barnen Ninjago med äggskal. Otroligt roligt. De skrattade härligt!! Eftersom jag ändå var vaken och ljudnivån gjorde att jag inte kunde sova var det lika bra att gå upp. Klockan var strax efter sju... Men, det är ändå en och en halv timme längre än på vardagarna...

- Hoppla pålle!! "

Ida saknar Robin på dagarna när hon är på dagis och han är i skolan. Det gör att hon inte gärna åker till stallet. Hon säger att det inte är roligt, men när hon väl är där vet jag att hon gillar det! Jag pushar henne att komma dit just för att jag vet att hon tycker det är roligt. Jag skulle aldrig tvinga dem till att tex rida om de vill sluta, det bygger ju ändå på att ha roligt om man ska bli duktig. Och både Ida och Robin är duktiga!!
Igår ville inte Ida som sagt, och trots att vi pratat med Robin om att de skulle följa med och titta var han inte så sugen på det. Det slutade med att Robin spelade Nintendo och Misha tittade på Ida. Då tyckte Ida att det var roligt att åka iväg!!
Just nu rider hon Bus-Lina. Hon är väldigt snäll, men envis! Och liten. Så liten att Ida med hjälp av en pall kunde hoppa upp själv! Jag kopplade bort grimmskaftet direkt så hon fick rida helt själv i skritten. När de skulle trava fick alla koppla på grimskaften. Ida fick ändå göra allt själv vad gäller start, stop och sväng. Hon tappade tyvärr stigbyglarna en hel del, och en gång när vi stannade för att fixa det kom Lotta med ett spö. Lina lyssnade tyvärr inte så bra på Ida när hon sa åt Lina att trava. Ida blev jätteglad över att få ett spö. Även fast det egentligen räckte med att ha spöt i handen för att Lina skulle lyssna, tog Ida chansen att använda det.... Nu travade Lina på väldigt bra!!
I slutet av lektionen frågade Lotta om det var någon som ville galoppera. Ida sa snabbt JA. Jag tror att det var tredje gången Ida provade under sina ett och ett halvt år på ridskola. Efter första gången igår sa hon "Det var så himla roligt!!". Självklart galopperade hon en andra gång också.
Det passade ju väldigt bra att det i Idas ögon hände två roliga saker på samma lektion (spö+galopp) när hon från början inte ville alls. Hon var väl trött och hungrig efter dagis....
Jag hoppas att både Ida och Robin får börja galoppera mer nu, så att det kommer något som de ser som en utmaning och som de vet att de inte kan själva ännu. Hoppas galoppen blir en stående punkt, precis som traven var i början.
Bilder på Ida och Lina kommer...

- Vårtecken -

Så här års letar jag vårtecken överallt. Ett tydligt har vi hemma, när katterna faktistk går ut frivilligt och inte vill komma in på en gång.

Imorse la vi upp en "tävling" om vem som har rätt angående vilken katt som fångar årets första djur, och vad det är för djur. Ida och Robin tror att Hobbe fångar en fågel först, jag och Misha tror att det blir Kajsa som fångar första djuret, men jag tror på fågel och Misha tror på mus.

Det blir spännande att se vem som har rätt....


- Kvällsläsning -

Har precis läst lite i Mia Skäringers bok "Dyngkåt och hur helig som helst". Det är en samling krönikor hon skrivit i olika tidningar, samt ett utdrag ur hennes blogg.
Jag gillar att läsa sådana böcker. Det är otroligt lättsmält och samtidigt tänkvärt. De som skriver måste verkligen bjuda på sig själva. De måste släppa oss som läser inpå livet.
Och det är ju rätt bekvämt att få allt serverat i bokform istället för att läsa på nätet. Några exempel på andra sådana böcker är "Uppdrag: Mamma" och samlingar skrivna av Martina Haag. Me like. Finns säkert andra lika bra eller bättre, men som inte blivit kända ännu....

- Utelunch -

Idag lunchade jag med min bästa J!! Ibland, när andan faller på, och båda har tid, så lunchar vi. Om jag säger att det blir en gång i månaden är det nog att ta i. Närmare en gång på två månader. Att det blev just nu berodde på att hon skulle ha pengar av mig, för det jag köpte på Tupperwarepartyt i måndags.
Det var så skönt att lämna jobbet en stund och koncentrera mig på en vän. En vän som inte tillhör jobbet. När jag lunchar ute med jobbisar blir det ändå inte som att komma bort från jobbet.
Idag när jag kom tillbaka från lunchen var det som att det var en ny dag. Det kändes som att jag varit borta länge, riktigt länge. I och för sig var jag nog borta en timme och det är ju mellan 30 och 45 minuter mer än jag brukar vara... Men, det var helt klart värt det!! Den långa pausen behövde jag från jobbet. Och den timmen behövde jag och J!!

- Skollov en klassfråga? -

Hörde på nyheterna att någon miljöpartist (tror inte ens de sa vem) tyckte att barn hade för mycket lov i förhållande till föräldrars semester. Kan hålla med till viss del. Dessutom lyftes frågan som en klassfråga angående vilka barn som får göra saker på loven, till exempel åka på solresa eller skidsemester. Efter loven är det en del barn som inte kan berätta att de har gjort något speciellt för att föräldrarna har jobbat eller kanske inte har råd att åka. Några barn tyckte det var pinsamt att inte kunna berätta om tex resor.
I reportaget lyftes fler perspektiv fram. Ett var att barn i skolan har idag hård press på sig att klara vissa saker och man borde kanske ge mer skoltid istället för mer läxor och lov. Fler timmar och mer jobb borde läggas i skolan. Den ståndpunkten kan jag hålla med om, men inte att man ska ta bort lov på grund av att vissa tycker det är pinsamt att inte gjort resor på lov. Då behöver man nog istället jobba med attityden i de grupper man bara vill prata om vad man gjort, när man gjort saker som kostar pengar.
Tydligen är svenska skolbarn lediga 16 veckor på ett läsår. Har inte räknat tidigare. Vuxna har oftast fem veckor. Inte ens om man slår ihop två vuxnas semestrar går det ihop. Många gånger finns ju fritids när barnen är i den åldern, men om
man är för gammal för det och inte har något intresse som driver en kanske det lätt blir att man drar omkring. Inte bra...!
Höst-, sport- och påsklov tycker jag är bra. Barnen kan behöva en paus under terminen. Sommarlovet kanske kunde naggas i kanten; sju eller åtta veckor kanske räcker? Jullovet kanske inte heller behöver vara tre veckor. Ok, helgerna ligger så, men ändå. Sommarskola vissa veckor kanske inte är helt fel. För egen del funkar det med loven än så länge då vi fortfarande kan ta ut föräldradagar, men det är inte många år till som de finns.

- Tupperwareparty -

Har varit på mitt andra Tupperwareparty på drygt en månad!! Innan det var det nog 6 år sedan!! Vuxenpoäng, eller hur?? Förra gången köpte jag inget, men idag vågade jag mig på en Hushållspappershållare. Vi får se vad det blir nästa gång...Den här kostade lagom mycket för mig i premiärshopping. Det är bra saker men mycket pengar.
Att bli bjuden på två Tupperwarepartyn på så kort tid av två oberoende vänner betyder nog att kategori på vänner har ändrats. Förut har det varit tjejparty, barnklädersparty och nu praktiska plastburkspartyn. Dessa båda vänner har jag känt olika länge; J har jag känt i 13 år nu och vi har delat det mesta.  M har jag känt i kanske 1-2 år, och för 13 år sedan hade hon redan barn, medan jag och J hade våra glansdagar. Antar att det är jag och J som vuxit upp och passar numera i samma kategori som M.

- Löshoppning -

Måste börja komma ikapp veckan som gått. Jag har varit kass på att uppdatera, men det betyder ju faktiskt att jag har ett liv också, och inte bara hänger på nätet... ;)
På Robins ridning i onsdags hade de teori istället. De har inte det så ofta, så de passade på när det var för kallt för att rida. Barnen fick borsta varsin häst, fixa hovarna och pyssla om. Sen fick de hålla i bettet och låtsas att deras händer var munnar. Lotta höll i tyglarna och de fick känna hur lite man egentligen behöver ta i tyglarna/hästens mun för att de ska känna det.
Till sist sa Lotta: "Nu går vi till ridhuset och löshoppar Lina." Det tyckte JAG skulle bli jättekul!! Jag tror inte något av barnen som var där visste vad det var. Lina är stallets minsta häst. Jag tror att hon är ca 105cm i mankhöjd. Hon tycker det är superkul att hoppa!! Tre gånger höjdes hindret. Det slutade på 80cm oxer!! Lilla Lina!! Hon är i särklass den sötaste och med mest egen vilja på ridskolan. Mer om henne senare. Ida red henne dagen efter och det skriver jag om i ett eget inlägg.

RSS 2.0