- Bästa Hobbe -

Det kanske är Hobbes tur att få en egen presentation. Hon är kullsyster med Kajsa. De blir åtta år i mars. Vi vet inte exakt när de fyller år men någon gång i mars är det. Eftersom Mishas systerdotter fyller 16 april, har vi hittat på att Kajsa och Hobbe fyller år exakt en månad innan henne.
Under uppväxten var det Hobbe som för det mesta hoppade på Kajsa, och brottade ner henne. Kajsa var som sagt lite svag i sin barndom. Men Hobbe var ganska feg. Om det nalkades bråk med andra katter var hon snabb in och satte sig under sängen... Någon vidare jägare kan jag nog inte heller säga att hon är. En och annan fågel och mus har nog dött i mötet med Hobbe, men hon är inte alls som sin syster.
Men hon är rolig, Hobbe. Hon har lite speciella saker för sig.
Redan när hon var liten växte hennes besatthet över hårsnoddar fram. Man kunde absolut inte låta snoddarna ligga framme, då var de borta nästa gång man tittade. Hon puttade ner dem med tassen och bollade snodden mellan tassarna. Hon försökte till och med ta bort en snodd ur håret på mig!!
Vatten är en annan sån där sak som gör Hobbe speciell! När hon var liten och vi hade duschdrapperi (nu har vi kabin) satt hon gärna med så att hon kunde titta på vattnet som rann. Vatten som porlar är bland det bästa hon vet. Ett tag ville hon dricka vatten ur kranen på toaletten. Trodde vi... Det visade sig senare att hon egentligen bara talade om för oss att hon ville ha nytt vatten i skålen!! Hon fick dricka ur kran säkert ett år innan vi fattade!! Oj, vad vi klagade på henne. Hon skrek om sitt vatten dygnet runt.
Samtidigt som hon absolut vill ha färskt vatten inne, kan hon gärna dricka ur leriga vattenpölar ute. Hon är lite besatt av även vatten!! På sommaren älskar hon att jaga vattenstrålen från en vattenkanna. Vattna blommor är en annan höjdare!
Oj, vad mycket det finns att skriva om Hobbe!! Något jag bara måste ta upp är hennes äventyssinne. Man vet att det är vår och på väg att bli sommar när Hobbe varit borta i tre dygn. Självklart blir jag lite orolig, samtidigt som jag vet att hon är sån. Första gången det hände var på semester i stugan i Skåne. Då hann hon precis komma tillbaka innan vi skulle åka hem....
Nu när det är vinter och kallt är hon extra gosig. Jag gissar på att hon vill ha värme av mig. Hon längar nog också efter våren och snart är hon borta i tre dygn igen...

- Bilder från femårs kalas -

 Idas tårta!! Vi har gjort allt tillsammans. Plockat jordgubbar till sylt, bakat bottnar, och till och med gjort egen vaniljsås. Den var godast dag två.


 Måste så klart ha en kaka med hjärta på!!

 

 Hobbe ville också ha tårta på prinsesstallrik....

 Självaste födelsedagsbarnet.

 Vad kan man få för ful fisk.....?


- Femårskalas -

Nu har vi klarat av tre kalas på två dagar.....
Barnkalas hade vi på eftermiddagen i går, lördag. Ida hade bjudit fyra kompisar; Anna, Nelly, William och Frida. När William kom hit var tjejerna på Idas rum. Det hördes ett glatt "Nu kommer William!!!!!" i kör. De kom nerspringandes och medan William klädde av sig stod tjejerna i rad och väntade. Lätt poppis kille ;)
Ida var mycket nöjd med de presenter hon fick! Bäst tror jag hon gillade en rosa penna med fluff och ett hjärta med Askungen med flera på. Hjärtat lyser dessutom när man skriver/ritar!!
Barnen åt lite tårta men inga kakor. Tror bara det var Ida som åt av allt. Hon har inga problem med att kompisarna går iväg och leker. Det är många måltider hon sitter superlänge och äter!
Alla lekte jättebra tillsammans. Robin och William är också gamla kompisar så de lekte en del.
Efter lite fiskdamm och ytterligare lek var det dags för hemgång.
En stund senare kom barnens faster med familj och farmor. Ida fick en Hello Kitty väska/ryggsäck, Hello Kitty duschtvål och bodylotion, en tunika och en klänning. Helnöjd med det också!! Hon bytte till tunikan under kalaset!!
Maten blev bra och jag tror att vi alla blev väldigt mätta!
Kusin Olivia hade med sitt Nintendo DS och hade en hel del tips till sin yngre kusin. För en gångs skull tyckte Robin att det var roligt med Olivia.... Han har alltid annars varit ensam kille med tre tjejer, och inte hittat något gemensamt.
Idag, söndag, kom morfar och Gunilla, Moster Maria med familj och morbror Daniel. Små kusinerna Matilda och Elias sov nästan hela tiden.
Nu fick Ida sin efterlängtade Törnrosaklänning och skor till den, bokmärken, en prinsess- sagobok och en film: Skönheten och Odjuret.
Jag är nästan säker på att min snart femåriga dotter är nöjd med helgens alla kalas!!

- Härliga kollegor-

Att i två dagar få ta del av mina kollegors erfarenhet och kunskap har varit otroligt givande!!
Mitt arbete just nu går ut på att hjälpa tre säljare i ett av våra distrikt med en del av deras administration. Tjänsten är helt ny, och vi får tillsammans forma vårt sätt att arbeta. När vi provat detta i 6 månader ska det utvärderas.
Från första februari är det en säljare som byter till vårt distrikt, och som jag troligen kommer hjälpa.
Under de två dagar vi var i Stockholm fick jag träffa alla säljare på distriktet. En del är helt nya i branchen, medan andra är nya i gruppen men har gedigen  branchkunskap. Blandningen var stor!! Själv har jag jobbat på företaget i 3,5 år men kan inte så mycket om gas, har mer koll på systemen. Är dessutom ny med att få delta i det här gänget. Måste säga att detta är nog det bästa mötet jag fått vara med på. Blandat med folk och ordning och reda.
Det kom upp många bra diskussioner och mycket skratt! Det är ett härligt gäng jag hoppas få fortsätta jobba med länge!!!

- Uppdatering -

Lite dåligt med uppdatering ett par dagar, då jag är på säljmöte i två dagar. Nu väntar jag på att mina kollegor, som också bor på hotellet, ska komma så att vi kan åka till kontoret för att påbörja dagens punkter på agendan.

Igår Tennismamma, Idag Ponnymamma

Det var kallt i ridhuset idag!! Behövde bara komma in där för att börja frysa ordentligt om händerna!!

Robin red lilla busiga Lina idag också. Så fort jag såg henne idag såg jag på henne att hon var på bushumör. Hon ville nafsa lite och var superpigg. Robin rider henne i alla fall jättebra! När lektionen var slut kom Lotta (ridläraren) fram och sa till honom att han rider Lina jättebra. Det har hon sagt förut också.

Idag var det som vanligt mycket svänga mellan koner, göra halt, flytta för skänkeln och göra en volt i trav. Lina testade några gånger, att inte göra som Robin ville. Tillsammans fick vi henne dit vi ville. Tex första gången han skulle göra volt i trav började hon skritta. Sista gången såg det superbra ut. Lina är en liiiiten liiiten ponny och benen går som trumpinnar när hon travar. Det gör att han har svårt att rida lätt, men ingen ska säga att han inte försöker göra banan så bra som möjligt i alla fall!!

När det var cirka tio minuter kvar var det en tjej som frös så mycket att hon inte ville rida mer. Stackars Alva! Hon gick upp med hästen till stallet igen och åkte hem.
För att de andra barnen skulle få upp värmen, fick de trava runt hela ridhuset och öva på att sakta av till skritt och göra halt, och trava igen. Gick super! Lina lyssnar mycket bättre på Robin än på mig.

Lina och Ida i stallet.

För att få upp värmen ännu mer, fick de hoppa av och öva på att leda hästen. Det har de aldrig gjort förut, så det var mycket positivt. Och öva på att stanna hästen då också.

Robin har en ganska avancerad säkerhetsväst som ser riktigt skön ut tycker jag! Hela västen är liksom i små följsamma delar, inget stort och åbäkigt. Den förra västen han hade, och som Ida har nu, är ett enda stort parti som är stelt.
När en av stalltjejerna såg västen sa hon till Robin att hon blev lite avis,
för han hade så snygg väst! Hon har säkert en sådan själv också, men jag tycker det är roligt att de anstänger sig lite för barnen. Robin blev ju stolt!

Robins säkerhetsväst.


- Vanlig vecka-

Måndag: Jobbar lite extra för att klara av resten av veckan.
Tisdag: Slutar ca klockan tre för att hämta barn att köra till tennisen.
Onsdag: Slutar ca klockan fyra för att hämta barn att köra till ridningen.
Torsdag: Slutar helst före klockan fyra för att slippa bilkö genom stan. Hämta barn att köra till ridningen.
Fredag: Ingen tid att passa på eftermiddagen, men vill gärna hem och ta helg.
Någon eftermiddag varannan vecka brukar mannen spela squars. Varannan vecka brukar de få till det på dagtid.
När jag hämtat barnen idag och var på väg hem insåg jag att jag ju inte har någon fast aktivitet! Alla andra i familjen har det och jag är med barnen på deras aktiviteter och hinner således inte med något eget de dagarna.
Jag måste styra upp minst ett fast träningspass i veckan! Behöver få lite tid för mig själv och behöver röra på kroppen för att må bra...

- Dagens "Vi tager vad vi haver" -

Ingredienser:
Fiskblock (ca 400g)
1 burk Krossade tomater
1 hackad gul lök
1-2 pressade vitlöksklyftor
En skvätt kycklingfond
En skvätt soya
Salt & peppar
Fisksås (liten asiatisk flaska)
Blanda allt i en ungsform och lägg sedan i den delade fisken. In i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. Servera med till exempel klyftpotatis.
Hur det smakar får jag veta imorgon till lunch. Innan maten var klar åkte jag till Marieberg för handväskshopping....

- Tennismamma-

Måste klassa mig själv som en helt okej engagerad tennismamma! Jag hoppar över eftermiddagsfikat på jobbet och åker där ifrån runt tretiden. Raka vägen till dagis och skola, hämta barn och köra till tennisen som börjar 16.00.
Jag skickar in barnen i omklädningsrummen och knyter skorna när de kommer ut igen. Fyller vattenflaskor. En banan i magen är heller inte fel innan träningen börjar.
Idag var jag, Ida och Robin först in på plan, så det känns som att vi börjar få grepp på tiden. De sprang två varv runt planen, ett varv på tid. För att det är kul.  Sen kom tränarna med bollar. De hämtade ett par var som jag turades som att kasta till dem så att de fick slå.
Varje träning delar de upp gruppen i två mindre grupper och är på varsin halva av planen. En tränare på varje sida. Idas grupp övade nog mest på bollkänsla idag. Jag såg inte så bra eftersom jag satt på fel sida. Robins grupp övade idag på att slå på volley och på att smasha. Tränaren slog bollen till dem och de slog tillbaka med speciella slag. De var tre barn hos tränaren som turades om. De andra två slog till varandra över ett mindre nät. Robin var med tränaren hela passet, vilket jag tycker var bra. Han fick förvisso inte slå hela tiden, men han fick ju mer tränartid!!
Vanligt förekommande på träningarna är att Robin och hans kompis från skolan busar en hel del. De stör inte för de andra, men de är ju heller inte med. Idag var kompisen sjuk. Jag tyckte det skulle bli intressant att se hur Robin skulle utan honom, men inte ett bus!! Annars brukar det inte ens hjälpa att ha dem i olika grupper...
När detta bus tar över träningen vet jag inte hur jag ska göra. Ska de få hållas? Ska jag säga till? Ska jag låta tränarna säga till? Jag skulle vilja säga åt dem, jag är liiiite arg på dem. Eller lite trött på dem, att de inte försöker. Hur ska man bete sig i sådana lägen? Är det min eller tränarens uppgift? Jag vill ju heller inte lägga mig i...
De tycker i alla fall att det är roligt att vara på tennisträningen, alla tre och det är huvudsaken!!

Tankeverksamhet

Det är lite jobbigt idag tycker jag. Måste tänka och det kräver ju lite... Helt ska det gå fort också.

Ska helst presentera ett förslag innan tio, senast elva och jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Gillar

i och för sig att jobba under lite press, men nu måste jag som sagt tänka själv. Det är ju det som

ställer till det ....

Dessutom känns det som att jag har rätt mycket på mitt bord just nu. Inga allt för komplicerade saker,

men saker som blockeras av att jag vill hinna klart med förslaget först. Sen kan jag nog beta av det

andra ganska snabbt. Bara jag vet vad jag ska göra känns det enklare och då har jag inga problem

alls med att ha hysteriskt mycket att göra.

Idag måste jag dessutom sluta tidigare eftersom Ida och Robin ska träna tennis. Det gör att pressen

ökar ytterligare

Jag skulle verkligen vilja titta efter en ny handväska och kanske något nytt plagg att ha på mig, men ikväll

har jag lovat att sitta hemma och jobba över för att hjälpa mitt gamla gäng, så då kan jag inte åka. Om jag

inte jobbar sent imorgon istället, efter Robins ridning..... Ja, så gör jag nog!

Längtar efter att man kan ligga på en filt på gräsmattan igen och det är soligt och varmt och man kan bara

slappna av!!


- Kafferast -

Lagom till eftermiddagsfikat ångrar jag att jag inte tog med mig mina kladdkakemuffins till jobbet !!
Jag får besöka godislådan istället...



Kajsa myser på muren hemma!

Får lägga in bilden på nytt....


-Hamsterhjulet-

Känner redan nu att det kommer bli en mycket hektisk vecka. Det är ingen bra start....
Måndag: Dagis stänger 15:45 (Misha hämtar)
Tisdag: Tennis för båda barnen. Behöver åka ca 15:00 från jobbet. Jag hämtar
Onsdag: Fritids stänger 15:45. Jag hämtar eftersom jag ändå ska med Robin till stallet.
Torsdag: Stockholm med jobbet.
Fredag: Stockholm med jobbet.
Någon kväll av dessa har jag lovat att jag ska jobba över med mitt gamla gäng. Frågan är bara när... Får nog sitta ett par timmar hemma på tisdagkväll om jag ska få ihop det.
Jaja, det är väl bara att snurra igång hamsterhjulet och starta vecka 4 !!

Kajsa myser på muren!


KAJSA

Jag nämner ju ganska ofta mina söta små katter, så de kanske skulle få en egen presentation. Vi börjar med Kajsa!
När Kajsa var liten kattunge var hon inte så tuff av sig. Hon åkte ofta på stryk av sin kullsyster Hobbe. Kajsa var en liten vekling, men efter bara ett kort tag skulle vi få veta varför. Den stackars lilla tjejen hade mask. Vi blev beordrade att hålla henne på en strikt diet bestående av kokt torsk och kokt potatis. Små portioner flera  gånger om dagen. Ni kan tro att hon var hungrig. Varje gång vi höll på med hennes mat blev hon tokig. Hon försökte hoppa upp på diskbänken, men kom inte så högt. Gumman!!
Denna tid i Kajsas barndom har nog satt prägel på hela hennes liv. Fortfarande är det så att hon gärna är med i köket när vi lagar mat. Hon vill gärna smaka. Extra galen blir hon när det är rått kött vi har framme!!
Men då är hon ju också den mest blodtörstiga av de två syskonen också. Det är hon som är jägaren  med klös! Små näbbmöss tar hon på löpande band, men de smakar inte så gott, så hon lägger dem utanför dörren. När åkte på semester ut på landet tog det bara en timme innan första musen var fångad! Hon har även kommit hem med harungar två gånger och en sork. En och annan fågel har också mist livet i mötet med Kajsa...
Hon har också en väldigt speciell röst också, om det heter så när katter jamar. Det är en väldigt gäll, hög ton som liksom skär genom luften. Allra jobbigast är det när hon använder denna ton på kvällen, precis när vi ska sova.  Men hon pratar på fler sätt. Får hon inte mat på rätt tillfälle kan hon nästan skälla på en. Ibland när hon väldigt gärna vill ha något kommer det bara fram ett bedjande pip. När hon sitter ute och vill komma in, då kommer den rejäla stämman fram. Om vi ändå inte lyssnar på henne klättrar hon nästan på rutan.
Hon är väldigt go min Kajsa. Och ingen kan gosa så intensivt som hon gör!! Jag är väldigt glad att hon bor hos oss!!

"Mitt" Badrum

Vi åkte till IKEA igår för att köpa en hylla till "mitt" badrum. Det är ju så klart allas, men det är där jag har mina saker och det är bara jag som duschar där. På de senaste husvandringarna har Misha sagt "Det här är Hannas badrum".

Här är resultatet.

Före

Efter


Måste säga att jag själv är mycket nöjd. Till på köpet skruvade jag hyllan nästan helt själv!!

Indiskt

Efter all städning och köttbullsrullande igår tog orken slut. Har ju faktiskt skruvat  möbel också.
Ingen av oss orkade tänka ut något att äta, åka och handla det och sedan laga till det. Kvällsmaten intogs istället på Lilla Indien här på norr. På grund av klimatet som råder vid den här tiden på året tog vi bilen den korta biten. Tur var det, Ida var jättetrött när vi var klara. Maten smakade mycket bra, men vi blev ordentligt hungriga innan vi fick maten. Inte onormalt länge, det var vi som kom dit lite för sent enligt familjen Carlssons mat- och sovklocka. Vi passade på att prata med barnen, bl.a. om vad Robin gjort på Hugos kalas. Under restaurangbesöket hann Robin lära sig både hur man visar att man har bestämt vad man ska beställa, att man ätit klart och hur man gör när man vill betala.
Det jag tyckte var det bästa med vårt besök på Lilla Indien, var att jag kunde beställa precis vad jag ville. Ida och Robin ville nämligen ha samma rätt. Då kunde jag helt släppa tanken på att jag skulle dela med Ida och behöva tänka på att även hon skulle tycka om det jag beställde. Annars är det oftast jag som anpassar mig. Vet inte varför, men det är ju rätt jobbigt om någon blir grinig för att maten inte är god. Speciellt en hungrig tjej på snart fem år.... Faktiskt lika jobbigt om det är en hungrig man på fyrtio år också... Kanske är det mammans/fruns naturliga uppoffring? Se till att alla ifamiljen är nöjda?
På min tallrik låg det i alla fall grillade jätteräkor med sån där klassisk tandoorisås. Gott gott!! Eftersom Misha körde passade jag på att ta en indisk öl också!!
Det kommer definitivt bli fler besök där framöver. När klimatet tillåter kan vi cykla dit hela familjen. Vi började gå dit för snart nio år sedan, när vi kunde göra spontana saker på kvällarna. Nu börjar vi komma tillbaka dit.
Det är härligt med "stora" barn!!

Skruva...

Strax innan klockan två gick jag och Robin hemifrån. Han skulle på Hugos 6-års kalas!! Det var i Rynninge gamla skola, så det var ingen lång väg att gå. När vi precis skulle svänga upp mot skolan och såg en tjej i prinsessklänning kom vi på att vi glömt hans Star Wars-mask. Robin vände direkt för att gå hem igen. Vi hade gott om tid. Var tillbaka vid skolan ett par minuter efter två.
När vi tidigare under dagen röjt loss i huset och städat fick jag nog! Jag bestämde att vi skulle åka till IKEA för att köpa en hylla till "mitt" badrum. Jag får ju inte plats med allt!! Ida, Misha och jag gjorde det medan Robin var på kalas. Ida ville absolut åka till leksaksaffären för att visa oss vad hon vill ha i 5-års present! Hon hittade en hel del kan jag säga. Iblandade prisklasser... Hon tänkte även på sin bror, och tog med ett gratis LEGO Star Wars vykort. Bara för att hon tycker så mycket om honom!! De är så gulliga mot varandra!!
Nähä, om jag skulle ta och skruva hylla nu kanske...

Hemmadag

Det blir en hemmadag idag. Ida har ju varit sjuk och båda två har varit ganska trötta den här veckan. Ingen vintersport idag med andra ord.
Istället ska vi med gemensamma krafter storstäda hemmet. Vi är redan på god väg. Allt är dammat, toaletterna rengjorda, köket är på börjat och dammsugningen på övervåningen klar och torkning på går. Jag fick ta en paus för att istället fixa lunch. Just nu väntar jag på att köttfärsen ska tina klart så jag kan börja rulla. Har sällskap av Kajsa. Hon vill smaka....

Vårkänslor

Oj vilka vårkänslor jag fick idag när solen sken och nästan värmde! Längtar sååå till våren nu känner jag. Kommer dock fortfarande tycka om vintersporten så länge det går....
Ida tog fasta på det här med vårkänslor och sa redan i förmiddags att hon ville cykla på eftermiddagen. När vi sen gick ut, tog hon fram hjälmen. Jag försökte prata bort det, men det gick så där...
Hon cyklade till och från lekparken och det gick ju bra. Det ska bli härligt när man kan cykla hela tiden! Det är ett skönt sätt att ta sig fram!





Jag och barnen bestämde att vi skulle gå ut i solen strax efter lunch, men det blev ett par timmar efter lunch. Och solen var borta. Det var ganska skönt ändå, men jag klarade det inte så länge.
Ida och Robin lekte ju och rörde på sig på ett annat sätt än vad jag gjorde. Robin provade att hoppa uppifrån klätterställningen, men det var lite hårt att landa den isiga snön...

Gunga var det de gjorde mest. Både i kompis/syskongungan  och i vanliga gungor. I de vanliga gungorna gjorde de Robins nya favorit- Krocka....


Nu ska jag göra en sista insats för jobbet innan jag tar fredag. Det har varit helt ok att jobba hemifrån, har fått en hel del gjort, och faktistk kunnat jobba ganska många timmar ändå. Och hunnit spela spel med barnen!!



VAB varvat med jobb...

Numera har jag förmånen (?) att kunna jobba hemifrån. Det gör ju att det inte känns lite stressande att behöva VAB:a. Självklart, som jag skrev tidigare, är det barnen som går först, men det är ändå skönt att veta att man kan göra lite saker. I jobbet numera är det ju bara jag som gör mina saker. Okej, kan inte jag, så får väl säljarna göra det själva. Men, det är ju inte kul när det byggs på hög. Nästa vecka ska jag dessutom bort två dagar, alla säljarna också, men det gör ju att jag får en tredagars vecka vad gäller JOBB. 
Nu tittar barnen på Höjdarna på DVD, och jag sitter vid köksbordet med jobbdatorn, så jag kan också titta lite och känna att jag är med i alla fall liiite.

Jobbmässigt är det nog rätt bra att jag jobbar idag, för jag har en hel del att göra. Och medan barnen tittar på film får jag också ganska mycket gjort. Och jag blir inte störd av mina trevliga kollegor eller av att någon ringer. Och ingen kafferast har jag tagit heller... När jag är på jobbet blir det en hel del kaffe men hemma blir det nog bara en till eftermiddagen. På jobbet fixar ju kaffemaskinenen det.... :)

Ida, som är den som är sjuk, har beställt pannkaka till lunch. Och hennes önskan är min lag... Eller? Klart barnen ska ha pannkaka. Till det kommer det serveras hemmagjord jordgubbssylt på egenplockade jordgubbar. 


 Sommaren jordgubbsplock. Längtar tillbaka....


Nu måste jag kolla så att vi har allt till pannkakorna och sätta lite fart!


Vinterbilder

Är hemma och VAB:ar idag och passar på att lägga upp lite bilder....



Härlig utsikt över Rävgången.


Här är en härlig vy över Rävgången. Långt där borta i horisonten....

Ida och Robin i den fiffiga rullbandsliften i barnbacken.

Ida och Robin i den fiffiga rullbandsliften i barnbacken.

Familjens längdskidor står på tork i tvättstugan.

Granen 2010 på väg till sista vilan.


De ringde från dagis...

Det blev ingen Ridning för Ida idag. Vid tretiden ringde en fröken från dagis. Ida var hängig och hade sagt att hon hade ont i halsen. Vi behövde inte skynda oss dit, hon ville bara tala om det ifall vi inte skulle hinna ses. Jag tycker alltid det är jobbigt när de ringer från dagis (skolan har aldrig ringt ännu). Första tanken är förstås om det hänt något allvarligt. Sen om de är sjuka och behöver åka hem åker jag så klart så fort jag kan, men det finns ju inte med i planeringen. Jag har ju lagt upp dagen för att jobba, men självklart går barnen först! Nu för tiden kan jag ju i alla fall ta med mig jobbet hem. På gott och ont.
Jag var på skolan strax efter fyra sen hämtade jag och Robin Ida. Hon lekte som vanligt, men hade en tjock tröja på sig. Hon orkade inte rida. Istället spelade de Wii (hon borde kanske bara vilat...) och efter Bolibompa sov de. Jag och Robin hade bestämt att de skulle lägga sig klockan sju...
Det var en märklig känsla att jag och mannen satt i soffan 19.10 igen och de låg i sina sängar. Ida somnade fort. Robin somnade nog närmare åtta, men varvade ju i alla fall ner tidigt.
Nu ska jag också varva ner. Ska satsa på att vara på jobbet tiiidigt imorgon så de inte behöver få en så lång fredag..,

After Work

Idag var det Ridning för Robin igen. Gick superbra!! Det var hästbyte och han fick sin favorit Lina. Den busigaste hästen av alla! Liten och envis är hon, och det passar Robin bra.
När vi var på väg till stallet kände jag hur skönt det är att göra något efter jobbet. Jag kanske inte ska säga att vi oftast bara åker hem efter jobbet eftersom det är aktiviteter tre eftermiddagar av fem, men det kändes så skönt att få åka igen. Dessutom får jag frisk luft på köpet. Och egentid med ett barn.
De skönaste kvällarna är när jag får göra något efter jobbet. Åka till stallet med barnen, träna, åka till barnens tennisträning. När jag gör något annat en stund efter jobbet orkar jag konstigt nog vara vaken lite längre. Och det är ju trevligt !!

Inbjudningar

När vi åkte från tennisträningen igår, lekte jag och Ida brevbärare. Vi åkte till fyra av hennes kompisar för att lämna kalasinbjudan. Hon ser fram emot sitt kalas jättemycket!! Att fylla fem år, det är stort, tycker Ida.
Inför detta kalas har vi lärt oss av vårt förra misstag. Robins kalas varade i tre timmar, tio busiga killar. Det upplägget refererade till Idas fyra års kalas. Det varade också i tre timmar och gick hur bra som helst!! Skillanad på tjejkalas och killkalas kanske...?
Fem års kalaset blir två timmar, med bara fika, ingen mat.
Självklart med prinsesstema!!

Tryggad pension??

Har varit på tennisträning med båda barnen idag. Det är Robins andra termin och Idas första. Hon var rätt taggad innan idag, då hon väntat lääänge!! Hela förra terminen var hon med och tittade och sent höstas bestämde vi att hon skulle få börja. Hon har till och med tjatat till sig ett eget rack redan innan hon börjat träna. Robin fick sitt ett par gånger in på terminen, i födelsedagspresent av farfar. Lite skillnad...
Jag åkte från jobbet vid tretiden för att hinna hämta dem till träningen som börjar fyra. De var faktiskt snabba på att byta om sedan och iväg in på banan, redan innan de som var där hade spelat klart...
Robins kompis Oscar spelar också tennis, och de två är emellanåt inte såå koncentrerade. De kan inte stå still i vanlig 6-års sprallighet, de är bredvid varandra heeela tiden, kan inte låta bli varandra. Som förälder är det svårt att låta bli att säga till dem, men det bästa är förstås att tränarna säger till dem...
Ida däremot var väldigt koncentrerad och ordningsam. Hon hade ju ingen kompis där, hon var väldigt sugen på att spela och har hört oss tjata på killarna.
Själva träningen gick bra. Robin blev bättre och bättre, synd bara att han inte tränar och försöker hela passet!!
Frågan är om någon av dem kan trygga vår pension eller om vi ska öka upp pensionssparandet.... ;)

Morgonstund...

Jag är ingen morgonmänniska. Jag tror jag är en "mitt-på-dagen"- människa. Sova liiiite länge på morgonen än jag gör till vardags. Orka vara vaken liiite längre på kvällarna än jag orkar nu. Men, jag njuter av att gå upp tidigt nu för tiden. Att få en stund för mig själv. Med lite "tur" går maken upp nästan en timme efter mig. Han ska gå upp tidigare än han gör, men han hinner ju ändå. Och jag behöver som sagt inte tänka på barnen.
Under min timme i ensamhet hinner jag kolla de senaste nyheterna på min Iphone, jag hinner duscha, fixa hår och smink, välja kläder, äta frukost och dricka kaffe. Är jag riktigt snabb kan jag hinna borsta tänderna också.
Den här stunden på morgonen är så skön. Det är tyst (så när som på katterna) och det är bara jag. Och katterna.
Idag vaknade Ida med mig, så denna morgon blev inte som det var tänkt....

Veckans första dag...

Usch vilken seeeg måndag det var idag!! Lite trötthet hängde nog kvar från lördagens äventyr och sena hemkomst. Jag fick även dela säng med min dotter inatt, och det gör ju oftast inte att jag sover bättre.
När jag kom till jobbet hade jag dessutom inget av MITT jobb att göra heller, så det var bara att börja hjälpa min gamla grupp. Jag gör det för något måste jag ju göra, och de har mycket att göra så det klart att jag hjälper dem. Det tråkiga är ju att jag VILL ju göra mitt nya jobb. Jag VILL att de säljare jag ska hjälpa ger mig tillräckligt med jobb så jag kan hjälpa dem, så de kan vara mer ute hos våra kunder. Jag hoppas verkligen att det blir en fortsättning på det projekt som min tjänst är just nu. Jag trivs riktigt bra när jag får hjälpa säljarna med deras administration, bl.a. Avtalsskrivning. Det känns som att jag gör lite nytta.
Efter jobbet åkte jag till SIBA för att hämta en router, som Misha lagt undan. När jag skulle betala skiljde det 200:- på nätpriset (som Misha tittat på) och att handla i butik. Det blev ingen router med hem... Vi får väl beställa en i stället.
Medan maten blev klar passade jag på att skriva Idas inbjudningkort. Snart är det nämligen dags för 5-års kalas för lilla tjrjen!! Fyra kompisar vill hon bjuda. Och en extra kille. Han går i förskoleklass och fyller alltså sju år snart. De leker ingenting längre och träffas inte heller eftersom hon är på dagis och han på skolan... Vi skippar honom denna gång....
Nähä, nu ropar Hobbe på mig... Dags att sova och ladda för en härlig tisdag!!

Vardagsmat

Ett ständigt problem vi har, är att komma på vad vi ska äta till kvällsmat. Någon kväll då och då blir det smörgås med ost och köttpålägg och lite grönsaker, men oftast behöver barnen lagad mat. Jag med för den delen. Jag vill ju inte gärna servera pasta med köttbullar eller korv varje dag...
Det roliga är ju dessutom när vi lyckas klura ut något nytt!! Idag hade maken min funderat ut vad vi skulle äta. Fiskblock i ugn, saltad och pepprad. Över det hällde han cocos-mjölk med vitlök, riven ingefära och paprikapulver. Till detta serverades ris och kokt broccoli!! Smaskens!! Matlådor räckte det också till- perfekt!
Så, nu är jag mätt!!

Ponnyakuten

Igår kväll började Ponnyakuten för säsongen. Jag vet att det är för barn, och det är på SVTB, men det här är det jag som vill se hemma hos oss. Okej, barnen sitter också med och tittar. Frågan är ju om det är för att de vill titta och är intresserade, eller om det är för att de inte vill lägga sig.
Jag hade sett fram emot Ponnyakuten !! Programmet handlar om åtta barn som åker med sina ponnyer på ridläger hos Tobbe Larsson (www.tobbelarsson.com). Det unika med just det här lägret är att alla deltagarna har något problem med sig och sin ponny. Det är allt från ohanterlig ponny till att de ej kan lasta eller att ryttaren inte kan lasta. Alla problem är ju stora för var och en. Men lösningarna gör inte Tobbe på något sätt unik. Självklart är han duktig med sina hästar och jag tycker det var fantastiskt att se honom lasta Hugo med relativ lätthet, och att de lyckades få en tjej som när hon kom till lägret inte hoppade högre än 20 cm att hoppa 80 cm när lägret var slut!!
Jag förstår att de tar med sådana problem som de känner kan lösas under två veckor, men jag tycker det vore intressant att se tex en häst som bara rusar när man rider, eller en som hugger i gallret när man går förbi. Eller varför inte en som bara bockar när man rider. Eller som inte kan stå uppbunden. Som sagt är alla problem stora för den som har problemet, men det vore intressant att se de fall där det faktiskt är hästen som är dum. Hur löser de det?
Jag vet nämligen att Tobbe kan det här med hästhantering. När jag praktiserade hos honom sommaren 1998 hade han tex en hingst som var hur lugn som helst, men när man gick ut med honom på innegården visste att det var dags för beteckning.
Det var lite kul att få en sammanfattning av förra säsongen igår, men lite besviken blev jag. Jag hade velat se de nya deltagarna, deras ponnyer och problem.
Jag får snällt vänta en vecka till...

Härliga Söndag

Jag är väldigt nöjd med dagen. Trots att vi kom hem runt midnatt i natt, och vi pga det sov länge (Robin vaknade först- 08,30!) har vi hunnit med en dag i Ånnaboda.
Smörgåsmellis innan vi åkte fick fart på barnen. De var lite griniga innan det. Men, är man hungrig är det inte mycket som är roligt!!
Utflyktens första mål var att barnen skulle visa mig Trollspåret. Enligt hemsidan är det 800 meter, men vi åkte från parkeringen så något längre blev det. Jag mätte med min tränings-App och det blev 1,4 kilometer!! Inte det minsta gnäll fast de ramlade lite. Det var inte ens spårat, utan det fick Robin göra som åkte först. Jag åkte sist och fick därför det bästa spåret.... ;) Jag har inte hunnit åka med dem så många gånger, men Misha sa att de blivit mycket bättre sedan första gången!!
Ida kämpade som tusan upp för den lååånga backen från parkeringen till restaurangen som finns där. Hon bara skulle upp!!
Efter lunchen fortsatte vi till Storstenshöjden. Robin var sugen på att prova sina nya slalomskidor. Den dagen vi köpte dem hade de inte tid att fixa bindningen i affären. Då lånade han skidor av dem, men åkte med sina pjäxor.
Det var inte mycket folk idag. Speciellt inte i barnbacken. De börjar verkligen få in tekniken nu. Det finns två gupp de gärna åker i, och båda två försökte hoppa där! Ida ville ha mer fart i backen och Robin börjar få till riktiga bromsningar.
Igår förmiddag hann vi med lite skridskor. Det har de också lärt sig nu. Robin är säkrare än Ida, och kunde åka ett helt varv själv i ishallen!!!
Det är sååå roligt att vi kan göra saker nu som alla har utbyte av.
När vi åkte Trollspåret fick jag lite tekniktips av mannen som jag vill ut och testa så snart som möjligt. Antar att det blir först i helgen. Om det finns någon snö kvar....

Pepparkakshusplundring

Igår var vi bjudna på Pepparkakshus-plundring anno 2010. Det var andra året i rad. Till skillnad från förra året var det fler barn bjudna, men det var bara Misha och jag som var kvar av föräldrarna. Förra året var det en mamma till som var kvar.
Det är en kul idé tycker jag, med att"bracha" pepparkakshus. Oscar bjuder in ett par kompisar och de leker och har kul. Efter ett tag kommer de ner för att fika, och då slår de sönder årets Pepparkakshus!! De slog med händerna, vilket måste gjort ganska ont...
Oscars mamma hade bakat moccarutor, men med mörk choklad uppepå. Supetgott!! Coop
Hade bakat bullar åt oss.
Alla barn, fyra 6-åriga killar och lillasyster Ida snart 5 år, lekte jättebra! Lillebror Emil fick inte riktigt vara med. Ibland tröttnade Ida på killarna och gjorde något annat. Vi märkte inte mycket av dem alls. De frågade inte ens om de fick spela Wii, vilket de annars gör så fort de får chansen...
En mycket lyckad tillställning som vi hoppas vi blir bjudna på om ett år igen!

Släppa kontrollen....

Något jag lärt mig redan de första dagarna på året, är att jag har börjat släppa kontrollen över allt med barnen. Jag som alltid sagt att man måste släppa in barnafadern när de är små, har nog "glömt" det nu närde är "stora".
Jag vet inte varför det blivit så heller. På morgonen har jag varit med och sett till att de varit helt klara innan jag har åkt till jobbet. Och så har jag fått stressa! Och fått en inre stress för jag jag haft mycket att göra, samtidigt som jag sedan ska hämta på skola/dagis.
Nu, de första dagarna på året, har jag koncentrerat mig på mig, sett till att barnen vaknar och sitter vid frukostbordet, sen åker jag. Det fina med det är att jag förutom stressen dessutom kan åka ännu tidigare från jobbet ibland. Under hösten råkade det bli så att jag körde till och var med på alla aktiviteter. Stallet är ju min grej, så det var ok. Men det bara blev så att jag tog Robins tennis också, och Ida ville att jag skulle följa med till hennes gymnastik.
Där har vi nog en anledning till att jag varit där och pillat i allt. Barnen har velat att jag ska vara där. Ett tag var det bara jag som gällde, framför allt för Ida. Till och från för Robin.
Nu är de tack och lov större, och det är bara i bland som Ida kräver att jag ska göra saker!
Som sagt har jag börjat lära mig det här, och jag måste nog tänka på det hela tiden och jobba på det. Men det ska gå ;)

Veckan klar

Det blev fredag och helg den här veckan också!! Det kändes inte så i måndags, men nu är det bevisat!
Bland det första vi pratade om på jobbet i måndags var hur långt det var kvar till nästa allmänna  ledighet- påsken. Den är sen i år, slutet på april, så det var hela 14 veckor kvar! Även om det inte kändes som att veckan skulle ta slut är jag lite förvånad över att det redan är fredag. På samma sätt kommer jag nog bli lite förvånad över att det snart är påsk...
Jag är inte trött på att jobba efter bara fem dagar, men jag blir trött på kvällarna. Jag går upp tidigt och lägger mig egentligen för sent för att gå upp så tidigt. Skulle behöva lägga mig med barnen klockan åtta ibland, men det känns ju inte heller roligt. Vill ju hinna hänga med lite i världen och umgås med maken. Men, ibland är jag så trött att det inte är någon idé.
Nu är det i alla fall en helg som jag ska njuta av med familjen!!

FREDAGSMYS!!!

Alltid är det någon som stör sig på ordet fredagsmys, därav de stora bokstäverna ;)
Jag har fredagsmys!! Tror hela familjen är rätt nöjd med upplägget för kvällen. Jag fixar mat, dricker en kall och tar lite chips till förrätt. Barnen spelar Star Wars på Wii och Misha är med dem.
Passar på att skriva medan köttfärsen tinar. Robin kom med förslag på mat i affären. För ovanlighetens skull (på riktigt!) ska vi äta Tacos och köttfärsen var ju fryst....!
Idag fick de även köpa lite godis att ha efter maten. Och imorgon.
Snart är det dags för Bolibompa och Kent Agent och något annat, nytt fredagsprogram för barn.
När de har lagt sig blir det På Spåret och sedan Skavlan. Han har alltid så intressanta gäster!! Och coolaste killen som springer runt på stan och frågar ut folk.
kanske kanske att det blir något rött eller vitt sen...
Hoppas alla får en  trevlig fredag!!

Stallet igen

Idag var det Idas tur att rida. Det gick hur bra som helst!! Hon rider just nu en genomsnäll lite ponny som heter King. Han är vit och lite brun, men "Lilla Gubben" prickar på rumpan.
Idas grupp red samma bana som Robin gjorde igår, men med liiiite högre hinder. Skillnaden var egentligen att Robins hinder var kryss och Idas hinder var "raka" som Ida sa. Och de var väl max 20-30 cm höga... De kan inte vara för höga eftersom ledarna också måste hoppa över ;)
Ida red utan att jag höll i hela tiden, precis som Robin. Jag höll i hästen första gången hon skulle hoppa över det "raka" hindret vara för att se vad han skulle göra.
Hela lektionen gick hur bra som helst!! Lotta, ridläraren, sa att Ida har utvecklats jättemycket sedan hon började. Efter 1,5 år borde de kunna en hel del!!
Varje gång vi åker från ridskolan och det har gått så här bra, och det gäller både Ida och Robin, så blir jag dels jätteglad, och dels sugen på en ponny åt dem. Men det kan jag nog bara drömma om ....

Lära gamla hundar sitta...

... Eller katter att sova på nätterna...
Ett par minuter i natt, ca halv tre, ängnade jag mig åt kattuppfostran! Jag väcktes av Kajsas genomträngande jamande. Har man hört det så förstår man... Jag försökte stå emot, men det gick inte.
Hon ville ut, antagligen för att uträtta sina behov. Och jag visste, att om hon fick gå ut, skulle det inte dröja många minuter innan hon vill in igen.
När hon stod vid ytterdörren gick jag och hämtade henne, och bar henne till kattlådan. Stängde dörren. Hon gick ur lådan på en gång och ville ut från toaletten. Samma sak en gång till. Jag knäppte med fingrarna (det brukar vi göra när de tex smitit upp på boret, och då är de snabba ner). Vi höll på en stund. Hon till och med fräste åt mig, så oense var vi. Hon ångrade sig dock och la sig utsträckt på sidan för att visa sin underlägsenhet.
Det hände inget i lådan, så hon fick gå ;) Hon gick ner utan ett ord. När jag lagt mig igen hörde jag morrande från flickorna där nere. Kan ju bara gissa, men troligtvis hoppade Kajsa på Hobbe och störde hennes nattsömn också....

Sötaste Grimm som Robin hoppade idag!!


Blivande Ponnymamma??

Idag var det hoppning på schemat för Robins ridlektion !! Han tyckte både att det var roligt och han var jätteduktig. Det hänger väl ihop förstås. Vi tar det från början...
Innan kul var Robin rätt trött på kvällarna och orkade inte riktigt komma iväg och rida. Vi brukade åka direkt från skolan och det var kanske pinsamt att byta om där, jag vet inte. Han var säkert hungrig också, de äter mellis vid 14- tiden på skolan. Han hade till och med inställningen att han skulle sluta rida efter jul!
Nu har jag till att börja med lagt om strategin. Jag försöker åka lite tidigare från jobbet så att vi hinner hem för att byta om. Vi kan då också äta lite mellis. Och oftast blir det inte lika stressigt. Bara det är en bra början!!
Förra veckan var det första lektionen efter juluppehållet. Han har kanske hunnit sakna det lite, plus att han är utvilad efter jullovet.
Idag var det som sagt hoppning och det såg han fram emot!! Jätteroligt!! Han ville trava mycket. Jag med så jag skulle slippa frysa....
Banan bestod av tre hinder och en båge mitt i ridhuset, samt ett hinder på långsidan och bommar på långsidan. Först travade de bara långsidan, men på slutet hann de med att trava hela banan. Robin red banan helt själv hela lektionen!! Jag gick/sprang med så klart, men det var han som startade, stannade och styrde!!
När jag erbjöd honom att åka och rida Kottis och hoppa honom ville han det och undrade hur högt han kan hoppa. Det ser lovande ut ....
Glad "Ponnymamma" !!

Inga bilder :(

Det verkar inte som att det funkar att lägga upp bilderna som jag vill... I alla fall ser inte jag dem!! :(
Säg gärna till om ni ser dem, kan  vara bra att veta. Ska vara en gran och en katt.
Hoppas appen kommer snart!!!

Tisdagstrött

Idag är jag trött. Orkade inte riktigt gå upp i morse, men tvingade mig upp ca 10 minuter efter klockan ringt. Det gäller att inte blunda igen, då är det kört!!
Trots min trötthet måste jag säga att jag börjar få in farten redan dag nummer två! Kaffet står på spisen medan frukosten intas och kan drickas direkt när filen och den hemmagjorda müslin är uppäten. Kaffet i sig går ganska fort att dricka.
Innan jag sedan åker, ska jag få ner barnen till frukosten. Det går med varierat resultat. De är ganska olika på morgonen. En studsar mer eller mindre upp och rakt ner i kläderna, och den andra är mer svår startad. Men oftast går det ganska fort. Det går mycket lättare efter att de fick egna väckarklockor!! Suveränt!!
Hemligheten är att vara snabbare när jag väl går upp, så att jag hinner duscha och fixa och äta frukost innan de andra vaknar och går upp. Då kan jag åka till jobbet strax efter 07.00.
Har varit på jobbet halv åtta två dagar i rad och hoppas det håller i sig läääänge nu!!!

Arbetslistor

Första arbetsdagen rullade på fint. Hade rätt fullt upp hela dagen. Dels hade det kommit in jobb under min ledighet, dels kom det in jobb under dagen.
Det är riktigt roligt att ha mycket att göra, men idag tappade jag strukturen lite.
Innan ledigheten gjorde jag listor innan jag gick hem för dagen, och fyllde på efter hand, för att ha koll på vad jag hade att göra. Och det är skönt att kunna styka över och verkligen se att jag gjort något :)
I mitt jobb hjälper jag ett antal säljare med deras administration. Jag har bara haft den här tjänsten sedan 1 november och jag trivs som fisken i vattnet!! Dels är det ju roligt att jag får lära mig något nytt, och dels är det ett jobb som jag tycker passar mig bra. Jag gillar att ordna en stor ordentlig  sak i taget och det gör jag bra. Många gånger vill de ju ha min hjälp samtidigt, men det gäller att prioriteta och nu finns det tid till det. Jag har inget problem att jobba med kort deadline, bara jag vet vad jag ska göra.
Det bästa idag var när jag förstod hur en av dessa säljare tänkte med en kund utan att han egentligen sa det. En baggis egentligen, men både idag och förra gången var det en sån skön känsla att JAG fick tänka lite i jobbet och JAG förstod!! ;) Gillar inte när det går för mycket på rutin.
Listan för imorgon är inte så lång än så länge, så då tänkte jag hjälpa dem i min gamla grupp också. De har huuur mycket som helst att göra.
Ska bara säga att ryggen känns bättre också!!

Hobbe på vinterpromenad!! Liiite mörk...


Mina Flickor gillar inte vintern!!

Igår när det var plussgrader och hela familjen var ute och skottade och lekte, fick minsann katterna också gå ut!! Det satt långt inne för dem, men Hobbe gick faktiskt ut helt själv. Men om vi inte stängt dörren hade hon nog varit snabb in igen...
De strosade runt lite, men de ville in. Stod vid dörren. Kajsa satt till och med I krukan som står vid dörren. Hon hoppades väl att det inte var lika kallt där. Hobbe, som alltid gillat att sitta på våra axlar, blev sååå nöjd när hon blev upplyft. Men en välmusklad (hmm) katt på snart åtta år är inte så lätt. Men hon är söt, så det går ändå.
När vi inte släppte in dem på framsidan gick de till baksidan! Smarta katter ;) Alla andra var ute, men kanske att det skulle finnas någon snäll som kunde släppa in dem....
Dessutom rasade snön från taket, så vi ville helst inte att de skulle sitta preciiis där!
En hel timme var de ute mina små flickor!! När de kom in fick de fisk. Smaskens!! Sen sov de gott ska ni veta!!
Även om jag gärna har vinter med bra vinterväder ett tag till ser jag fram emot att de kan vara ute igen!!

Begynnande Ryggskott???

Har just nu sååå ont i ryggen!! Det blev en liten kissolycka i Idas säng i natt. När jag bar henne till badrummet höll jag armarna rakt fram från kroppen. Det skulle jag inte gjort!!! Kände på en gång att det hände något med en muskel på vänster sida. Det gick bra att sova efter det, men det nu bara två timmar sedan det hände. Det går hyfsat. Hoppas det inte blir värre under dagen.
Jag skulle vilja skriva att jag har sjukt ont i ryggen, men jag kan ju röra mig och vet de som haft mycket värre!! Jag har också haft mycket värre!!
Jaha, ska diska moccabryggaren åt Misha nu. Han hade diskat den åt mig!!

Provar ett annat sätt att få in en bild. Årets gran som nu är ute...


Jag vill inte stå i kö!!

Kan konstatera att jag lyckades med allt i förra inlägget, förutom att ta fram dammsugaren. Men, jag hade inte klarat det utan min härliga familj!!  Ikväll ställer jag klockan på 05:20 och målet är att åka hemifrån senast 07:00 !! Mellan 07:00 och 07:30 är det minst trafik genom stan. Det har min chef kommit fram till. Och jag slipper gärna bilköerna. Det är väl bland det meningslösa som finns, att stå i kö och inte komma någonstans. Jag är inte en sån som tränger mig, absolut inte. Det vet de som känner mig. Men köande känns så meningslöst. All kö. Inte bara bilkö. Då gör jag hellre något annat en stund och hoppas att kön är kortare senare. Tiden då jag kommer fram blir kanske den samma, men jag slipper köa!! Jag hade en tanke på att starta jobbdatorn idag, hemma, för att hinna kolla av mina mail, men det har jag inte gjort. Och det känns skönt!! Jag har tid med det ändå imorgon. Tror jag. Det är lite roligt med mitt nya jobb, jag vet inte från ena dagen till den andra hur mycket jag har att göra. Nä, ska jag orka upp imorgon är det bäst jag sover nu!!

Fixar dag!!

Idag blir det stora fixardagen inför skol/dagis/jobb start imorgon. Barnen har varit lediga sedan 23 december.
Tvättmaskinen kommer få jobba idag så att så mycket som möjligt är rent i veckan. Nya lakan ska ner i sängen. Tvätt skall vikas och läggas i garderober. Väskor ska packas till skola/dagis. Extrakläder ska läggas fram. Barn ska badas. Granen och resten av julen ska ut och matlådorna ska göras klara!
Har vi tur kommer dammsugaren fram också!!
Bara att sätta igång!!

Middagslur

Vilade middag idag med Hobbe på magen. Vi låg i soffan och vilade en dryg halvtimme.
Det var sjuksköterskan på företagshälsovården som tyckte att jag skulle försöka vila på helgeftermiddagarna eftersom jag var så trött. När jag var där i december var jag otroligt trött!!
Nu på lovet har det varit skönt att kunna vila en stund när jag känt mig matt. Sen orkar jag mycket mer.
Hobbe är ett bra sällskap!!

Hur ska jag göra....??

Alltså nu är jag så där hästsugen igen. Inte att jag absolut måste ha en egen pålle, men jag vill rida. Ordentligt. För instruktör eller i alla fall där det finns ett ridhus. Det skulle nog funka på egen hand, men till slut vill jag nog i alla fall ha någon som ger mig tips på hur jag kan göra bättre. Samtidigt är det ju lite roligt att ha en "egen" som man kommer med till ridhuset. Så, frågan är: ska man ha medryttarhäst eller rida på ridskola. Och om jag ska börja på ridskola igen, vilken ska man välja. Stor eller liten? Nära Örebro eller längre ifrån? När jag resonerar med mig själv finns det för och nackdelar med alla alternativ....
Måste fundera ....

Slalom Baby, Slalom.....

Jaha, då har vi blivit med slalomskidor också. Eller barnen i alla fall. Igår när jag skulle åka hem från Kumla fick jag med mig ett par slalomskidor som var för små för Julia. De passade på Ida, så de köper vi. Och då köpte vi ett par nya till Robin också innan dagens åkning. Tyvärr han de inte sätta dit bindningen medan vi väntade, så vi ska hämta dem imorgon. Istället fick vi låna ett par till Robin.
När vi kom fram kändes det väldigt skönt att vi hade egna skidor med oss, för kön till skiduthyrningen var lång!! Det var skönt att direkt kunna koppla fast och åka till liften.
Innan Ida ens hunnit kliva upp på liften (som är ett åkband) stannade liften!! Sist vi åkte funkade liften bara halva tiden, så lite jobbigt kändes det...
Fortsättningsvis turades jag och Misha om att ta bort snön som fastnade och gjorde att liften stannade. Ett och annat barn som ramlat fick jag också hjälpa att resa sig. Ingen aning om var föräldrarna var...
Ida och Robin var superduktiga. De åkte själva i barnbacken direkt, och innan vi åkte hem åkte de i guppen en bit upp och även en lite längre upp i backen!!
Efter lunchen ville Robin mest leka för han var trött, medan Ida ville öva så att hon snart kan åka högst upp i backen!!
När vi sen skulle åka hem sa Robin att det var jobbigt att åka, men roligt!!

Hopptäning

Jag trotsade snön för att åka till Kumla och titta på hoppträning för Lotta Björe. Hon som kommenterar ridsporten på SVT ni vet.
Min kompis Elisabeths dotter Amanda brukar träna för henne och när det nu var kurs under min ledighet tänkte jag passa på att titta. Dels kul att se Amanda, dels kul att det är Lotta.
Det var mest ponnyer i Amandas grupp, bara en stor häst.
Åldersskillnaden var tio år. På ryttarna. Ganska imponerande att få till en träning för både en tjej på nio år och en på nitton år. Hon som är 19 år har dessutom en diger meritlista!! Och 9- åringen var otroligt duktig och verkade orädd och tuff!!
Jag tyckte hela ridhuset var fullt av hinder, men de hittade platser att rida på ändå ;)
De fick träna på många konstiga svängar och olika tempon.
Något jag såg idag och även läst tidigare är att det handlar om kontroll av hästen under träningen. Blir den tex för pigg och vill dra iväg, gör halt. Sen kan man fortsätta med den bana man tänkt. Och ibland skritta planerat några meter för att sedan fortsätta. Inte bara galoppera i full fart ! Det är nog viktigt för många att komma ihåg och tänka på.
Sist men inte minst blev jag ju otroligt sugen på att börja rida igen!!!

Bilder

Än så länge bloggar jag bara från min Iphone. Jag förstår inte hur man lägger in bilder från den, om det ens går. Det är därför det är så bildlöst. Tråkigt tycker jag, men det kommer...!

Inte vilse men borta från spåret....

Vilken långtur det blev idag!! Hade ställt klockan på 07:00. Dels för att vänja kroppen vid att gå upp, och dels för att hinna med mil-spåret på förmiddagen.
Strax innan halv tio knäppte jag på skidorna i Venaspåret. Jag var glad över ett minst en person åkt innan mig och tagit bort den värsta snön ur spåret. När jag kom till övergången mot Lillåspåret kändes det rätt att följa min föregångare och svänga norrut. Det var ett tecken. Milspåret var mitt idag!!
Det flöt på rätt bra. Det gick lätt att komma upp för backarna, och det gled hyfsat nedför.
Jag fortsatte att följa de spår som redan var åkta en gång.
Jag hade egentligen ingen aning om hur Lillåspåret ska se ut, så jag visste aldrig hur långt det var kvar. Hade förvisso GPS:en i fickan. Plötsligt hade min föråkare klivit ur spåret!! Hur skulle jag nu veta hur jag skulle åka....??
Gick på känsla och fortsatte i ett igensnöat spår. Jag fick vara första åkare säkert 2 km. Lite tungt, men får väl se det som lite extra träning!!
Det var när jag såg skylten som ledde tillbaka till Venaspåret som jag tänkte fel. Jag tänkte nog typ att om jag åker åt ett annat håll kommer jag nog också fram. Jag kom fram. Till Bettorp. Det var fel "fram"....
Men det var ju en annan kvinna som åkte där. Vi stannade och tittade på den stackars näbbmusen som irrat sig in i skidspåret och pratade lite. Hon började prata om Bettorp och då började jag ana oråd. Spåret tog typ slut vid hennes hus...
Därifrån gick jag på en stig genom skogen och hittade till slut el-ljusspåret igen!!!!! Och till slut kom jag till motorvägen!! Och det kändes såååå skönt att vara "hemma" i Venaspåret igen!!
Det blev ca 1 mil ändå, men det gick ju inte så fort i skogen och i några centimeter snö i skidspåret!! Men det var skönt. Och jag är nöjd att jag orkade 1 mil!!
När jag kom hem var maten klar!!

Ridning igen.

Idag börjar Robins ridning igen efter juluppehållet. Det ska bli kul att se hur mycket han har utvecklats genom att vila. Man kan ju inte bara nöta in träning, utan jag tror på att vara ifrån det en kort stund och göra annat istället. Nu har han ju till exempel tränat på skridskor och skidor, både längd och utför och fått självförtroende av det. Jag tror det smittar av sig på tex ridningen. Att man tränar många saker för att utveckla kroppen.
Robins ridning börjar som sagt idag, men Ida får vänta till nästa vecka. Det är fjärde terminen de påbörjar nu!! Och de har lärt sig massor!! De hoppar till och med banor. Jag får ju fortfarande springa med, men det dröjer nog inte länge förrens i alla fall Robin rider helt själv.
I slutet av förra terminen sa han åt mig att jag inte skulle hålla i när han travade. En gång fick hans grupp skritta banan helt själva, alla ledare stod i mitten!! Då var han stolt. Jag med.
Vi Tackar Rinkabyponnyskola för detta!!

Nyårslöften

Nyårslöften
Ska inte ha så många löften, men kanske en checklista för mig själv på saker jag bör göra under 2011:
* Fortsätta träna regelbundet. Om jag är realistisk så är ett mål på ett pass i veckan ett ok mål.
* Engagera mig i barnens aktiviteter/dagis/skola.
* Träffa lite fler av mina vänner lite oftare.
* Jobba hårt då det behövs, men unna mig ledigt när det går.
* Skaffa nya glasögon.
* Börja rida igen. Det är något jag verkligen vill, men det är svårt att hitta tiden.

Vintersport

Vi har blivit riktiga vintersportare det här jullovet. Härligt!!
Det började med att återuppta förra vinterns skridskoåkande. Förra året var båda väldigt vingliga, men i år går det riktigt bra. Till stor del är det Pingvinernas förtjänst. De finns i ishallen och är bra för barnen att hålla i för att hitta balansen och lära sig åka. De både hjälper till och gör åkningen roligare.
Nästa sak vi satsar på i år är längdskidor. Både jag och barnen har fått nya för året och tycker att det är roligt att åka. Jag har bara åkt med dem på nyårsafton än så länge, men har totalt hunnit med tre varv i Venaspåret. Satsar på ett imorgon också, men kanske milen....
Jag åkte mycket när jag var barn, inte för träning utan för upplevelsen.
Det nya för i år är slalom!! Jag har själv inte åkt så mycket när jag var liten, så det känns roligt att Ida och Robin får chansen att testa så pass tidigt.
Innan vi åkte dit ville inte Robin åka. Han trodde det var svårt. Det dröjde inte länge förrens  båda åkte i barnbacken själva.
Mer eller mindre störtlopp, men de vågade och hade roligt!!
När skidorna skulle lämnas tillbaka ville Robin att vi skulle köpa utrustning!! Bra betyg. Ida vill också köpa. Speciellt rosa skidglasöhon....
Nu är det bara att utveckla det vi påbörjat. Jag måste säga att även om jag är en soldyrkare, så blir vintern mycket roligare om vi gör vintersaker!!

Sjusovare

Jag har precis gett upp för Hobbes tjat efter mat. Klockan är 08:15. Resten av familjen sover fortfarande! Vilka sjusovare vi är!! Igår vaknade vi alla vid niotiden!!
Jag tror det var samma sak förra jullovet. Då sov vi också riktigt länge och det kändes som att det var första gången hela familjen fick gemensam sovmorgon.
Jag antar att det är nyårsnatten som sättet sina spår.
Ibland är det skönt med sovmorgon men jag gillar att komma upp på morgonen så jag kan göra något vettigt av dagen.
Nu ska jag njuta av min egna vakna tid och äta frukost i lugn och ro.
Nu vaknade resten av familjen....

Kortfilm

Har just sett en kortfilm på SVT2. Jag gillar kortfilmerna, det känns som att de ofta har något tänkvärt att säga. Och det faktum att de ofta är mellan andra program, eller bara efter något jag precis sett, gör att jag har rätt lätt för att sitta kvar. Och eftersom det är en kortfilm tar det heller inte så lång tid att få något tänkvärt serverat.
Idag hette filmen "Goda Råd" och handlade om en kille på 6-7 år som inte kände sig älskad av sina föräldrar. Eller av någon. De andra barnen i lekparken retades och pappan tvingade honom att träna fotboll fast han inte ville. Han spelade in ett kasettband till sitt ofödda syskon med goda råd om livet i allmänhet och om att leva med deras föräldrar i synnerhet. Sen rymde han hemifrån och först då började de bry sig...
Så här är det ju för många barn idag. Jag hoppas att mina barn aldrig ska känna så här. Inte heller att de ska få andra att känna så här utan att de ska känna sig älskade av många och hjälpa andra de ser far illa.

Nytt År!

Nytt år och nya möjligheter och nya mål. Det ska bli spännande att se vad 2011 har att erbjuda. Vet faktiskt inte något stort som ska hända. Om vi snabbt sammanfattar 2010, så kanske ni förstår vad för stora saker det kan vara.
* Ida hade sitt första barnkalas.
* Vi sålde lägenheten.
* Vi flyttade in i vårt hus.
* Jag fick nytt jobb.
* Mannen fyllde 40 !!
* Barnen lärde sig cykla.
* Robin började förskoleklass
Självklart hände det mycket mycket mer roligt under året men allt kan jag inte skriva här. Vad jag menar är att det inte finns några förutsägbara händelser för året. Bara möjligheter att forma det alltså!!!

Ommöblering

Efter en inledande slödag satte jag fart med ommöblering på Robins rum. Blev rätt nöjd. Får se vad han tycker när han kommer hem från Oscar....

Fem rätter

Gott Nytt År!!!
Idag är det 1 januari. Nyårsmiddagen igår var mycket välkomponerad av min käre make.
Gästerna hade med sig lite gott tilltugg till champangen vi hade innan maten. Till förrätt serverades ceasarsallad- dressingen är så god!! Ungsbakade potatisfyrkanter, helstekt oxfilé och rödvinsås samt skogssvamp och bacon blev det till huvudrätt. Till efterrätt pannacotta med en del av sommarens jordgubbsplock!! Så klart var det noga utvalda viner till allt. Lite senare, efter Grevinnan, blev det ost och kex.
Inte varje dag man äter en femrättersmiddag!!!
Barnen lekte bra tillsammans och när de började bli trötta tittade de på film.
Alla utom minstingen, 3 år, såg fyrverkerier. När gästerna åkt hem strax efter tolv drog det igång mer fyrverkerier. Det gillades av barnen!! Riktigt fint var det också.
Vi kom i säng runt 1, alla i samma säng! Och en katt. Det var nog första året våra barn var vakna till tolvslaget på nyårsafton!

RSS 2.0