Skidor

Jag minns en gång när jag åkte skidor med skolan, det måste varit på mellanstadiet. Kanske högstadiet. Jag åkte med min bästa kompis Moa och vi var väl inga stjärnor kanske. I alla fall inte jag. Ramlade väl en del. Ett av fallen för min del resulterade i att jag landade med svanskotan mitt på spåret. Den där strängen i mitten!! Jäklar vad ont det gjorde!! men det ordnade sig när jag kom hem.
Idag när jag åkte längdskidor  för första gången på säkert 15 år ramlade jag inte en enda gång!!! Jag är så bra!!
Det var inte jobbigt när jag åkte, men sen kände jag att kroppen var riktigt trött. Sov 45 minuter till Bolibompa ;)
Denna vinter ska jag åka mycket skidor. Det bestämmer jag NU!!
Det ska bli mysigt att få åka med barnen också.

Bonusledigt

Idag borde vara en dag då jag skulle tycka att det är skönt att vara ledig. Det är bonusledigt, min avdelning på jobbet har stängt. Och jag tycker det är skönt att vara ledig. Sova lite längre och inte skynda iväg, men jag skulle vilja bara göra vad jag vill hela dagen. Provåka skidor och leka med barnen till exempel.
Men, eftersom det är dagen före nyårsafton finns det lite annat att fixa med. Mannen ska handla maten till imorgonkväll. Han ska spela squars. Jag ska hämta och provåka mina skidor. Barnen vill bygga iglo. Och eftersom mannen både köper och lagar maten borde jag verkligen städa. Och tvätta. Det är nog bara att sätta igång så vi kan ta det lite lugnt ikväll....

Cats

Läste i en tidning en gång att katter visst kan kommunicera med oss människor. De talar om vad det är de vill, sen är det upp till oss att tolka det de säger. Men de gör så gott de kan. Det gäller både intensivt gos och jamningar och kurr.
Hemma hos mig bor det två katter. Kajsa och Hobbe. Två damer i sina bästa år. I människoår räknat fyller de åtta år i mars.
Dessa små rara varelser pratar med oss hela tiden!
Hobbe är nog framför allt den som har talets gåva, även om det tog lång tid att förstå. Hon kommer till sängen på morgonen och gosar. Oftast vill hon ha mat. Hon kan sitta vid vattenkranar och jama. Då vill hon egentligen ha nytt vatten i sin skål. Just detta var väldigt jobbigt innan vi förstod vad hon ville, för då fick hon dricka ur kran.... Det var lite jobbigt att behöva sätta på och stänga av, för det lärde hon sig inte.
Och hon säger till när det behöver göras rent på toaletten. Och helst ska hon ha mycket sand!
På kvällarna kommer Hobbe alltid och lägger sig på mig. Jag måste ligga på rygg. Så somnar vi oftast. I alla fall på vintern när hon vill ha värme. Om hon tycker att jag går och lägger mig för sent för henne, sitter hon utanför sovrummet och jamar. Bara att gå till sängen!
Kajsa säger mest till när hon vill gå ut, och då med ett jamande som riktigt skär genom kroppen!! Och när hon vill ha mat, och då pratar vi inte om kattmat, utan fin människomat! Hon ligger på köksgolvet, mitt i vägen, och åmar sig och kurrar. Har hon tur slinker det ner något gott!!
Jag är väldigt glad att de finns med i vår familj!!

Moster igen!!

Klockan 06:20 imorse fick jag ett SMS från min syster. Det var dags att åka in till förlossningen och de behövde någon som var med den blivande storasystern. Jag var precis klar med morgonbestyren. Bara frukosten kvar. Eftersom Jag vet att det tidigare gått fort både för mig och min syster susade jag genom stan så de kunde åka in.
När min mamma kom dit, åkte jag till jobbet. Barnafödande var såklart samtalsämnet för dagen. Långa och korta förlossningar. Tokiga saker man gjort innan man åkt in. En kollega hade tex åkt till tandläkaren på väg till förlossningen eftersom det var försent att avboka....
Samma dag som jag födde mitt första barn hade vi höstfika i solen. Med värkar.
Samma dag som nummer två föddes hann jag inte med så mycket mer än vakna. Två timmar senare är hon född...
Att dagens barn anlänt fick jag veta ca halv tio, så även denna gång gick det fort. En liten kille blev det!! Grattis till er!!

Star Wars

Visst är det facinerande att mina relativt små barn kan så mycket om Star Wars. Själva tycker de nog att de är ganska stora när de är lite mer än sex år och snart fem och ser nog inget konstigt alls med att de kan så mycket, men jag tycker att de är otroligt duktiga.
Vi tittade klart på Robins julklapp ikväll. Star Wars mummer 5. Som egentligen är nummer 2. Eftersom George Lucas kom på att han skulle göra de första filmerna sist, blir det lite mer komplicerat.
Båda barnen har spelat en hel del Star Wars på Wii, och vi såg filmen förra nyåret på TV, så de vet en hel del av vad som ska hända. Och bara liiite läskigt tyckte Ida att det var. Behövde bara hålla handen lite. Dock har hon lite svårt att sova nu....

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0